Meksika’da Kır Manzarası İçerisine Gizlenmiş Bir Ev

Meksika’da Kır Manzarası İçerisine Gizlenmiş Bir Ev

Meksika merkezli mimarlık ofisi Francisco Pardo Arquitectos tarafından tasarlanan proje başkent Mexico City’nin birkaç saat dışında bulunan uçsuz bucaksız kırsal manzaralara sahip Valle De Bravo’da yer alıyor.

Haftasonları kullanılacak bir tatil evi olarak tasarlanan konut projesi, bir avokado tarlasının yoğun bir ormana ve vadiye doğru eğimli olduğu bir arsa üzerinde inşa edilmiş.

Ana fikir orman manzarasına hakim bir proje tasarlamak olsa da müşteri aynı zamanda avokado tarlasını olduğu gibi bırakmak istemiş bu nedenle ofis evin bir kısmına toprak altına gömme kararı almış.

Francisco Pardo Architects ekibi, konutu basit bir forma sahip şekilde tasarlamış. Açık plan yerleşiminde bir mutfak, yemek odası ve bir ana yatak odası, iki ilave misafir odası ve çevreleyen bir stüdyo ile oturma odası planlanmış.

Arka alan, ikinci bir güneş ışığı ve havalandırma kaynağının yanı sıra doğal unsurların yan yana gelmesini sağlayan bir iç avlu haline gelecek şekilde kazılmış.

Ofis tarafından geliştirilen projelerin çoğunda olduğu gibi, malzeme paleti bu projede de minimum düzeyde tutulmuş. Özellikle bir hafta sonu evi olduğu için çok az bakım gerektiren malzemeler kullanılmış.

Çıplak beton yapıda, yalnızca Meksika’nın Yucatán bölgesinden gelen doğal bir sıva olan Chukum’da kaplanmış duvarlar ve çam ağacından yapılmış bölmeler kullanılmış.

Artan ahşap ile de evin üstünde seyir terası olarak kullanılabilecek bir kabin inşa edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın