Meksika’da Gonzalez Muchow Arquitectura Tarafından Tasarlanan Aile Evi

Casa Tejocote, Meksika, Querétaro'dan kentsel doku içerisinde tek aile için tasarlanmış bir ev.

Materyalleri ve sade kompozisyonu ile çevresini saran yarı çöl manzarasıyla bütünleşmeye çalışan bölgenin yöresel mimarisini temsil ediyor.

Hacim, mekanlara mümkün olan en fazla mahremiyeti sağlamak amaçlanmış. Bahçe duvarı yapılmasına izin verilmediğinden, evin planı, içindeki mekanları çevreleyen ve mahremiyeti sağlayan bir duvar görevi görüyor. Tasarım programı, büyük merkezi bir bahçeyi sınırlayan ve hafif strüktürlü bir köprüyle birbirine bağlanan dört farklı hacimden oluşuyor. Bu hacimlere manzarayı çerçeveleyen veya iç mekan ile dış mekan arasında geçişleri sağlayan veren pencereler açılıyor.

650 metrekare alana sahip Casa Tejocote, sosyal alanları özel alanlardan ayıran iki kata yayılıyor. Zemin katta oturma odası, yemek odası, mutfak ve servis alanları bulunurken, üst katta üç yatak odası ve bir aile odası bulunuyor.

Dışarıyla bağlantıyı kaybetmeden içeride mahremiyetle yaşama fikrinden yola çıkarak tüm iç mekanlar da yarı açık olacak şekilde düzenleniyor ve bir iç verandaya veya bahçeye açılıyor. Merkezde yer alan bahçe, evin karakterinde temel bir rol oynuyor, çünkü modüller evin içine doğru açılmaya çalışıyor ve ailenin doğayla iç içe faaliyetler yürütmesine izin veriyor. Bölgenin vahşi ve endemik bitki örtüsü evi çevreliyor ve mimariyi çevredeki manzara ile bütünleştiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın