Meksika’da Bir Yenileme Projesi: Soleado Evi

Vincenzo Design Studio, Meksika'da tek katlı bir evi, evin mevcut tüm mimari unsurlarını koruyarak yeniledi.

Meksika’nın Aguascalientes kentinin güneydoğusunda bulunan bir evin yenileme projesinde, evin mevcut tüm mimari unsurları (kemer, dekoratif unsurlar, taşıyıcı duvarlar, pencere korumaları dahil) korunurken ana müdahaleler açık garaj, mutfak ve banyoya uygulanmış.

Tek katlı evin orijinal açık garajı iki araçlık alana sahipken, yeni proje ile bu alan bir araç içerecek şekilde tasarlanarak, alanın neredeyse yarısı bahçe olarak düzenlenmiş.

Yeni cephenin, el yapımı pişmiş toprak karolarla karakterize edilmesiyle, karoların üretim sürecinden dolayı hafif renk farklılıkları göstermesi, rengin cephede homojen kalmamasına ve bunun da cephe yüzeyini benzersiz kılmasına neden olmuş.

Mutfağı yenilerken öncelikli olarak, her iki mekanda da kullanılan malzemelerde bir süreklilik yaratılması ve bu sayede mutfak alanı ile yemek odasını bütünleştirmek amaçlanmış. Ayrıca, iki mekan, mekansal görsel bağlantıyı destekleyen bir kemerle ayrılmış. Bu alanlar arasındaki görsel bağlantıyı daha da geliştirmek için malzemeler, desenler ve renkler kullanılmış. Dört mermer levha kullanılmış; ikisinin açıkça ayırt edilebilen damarları ve kendine has desenleri bulunuyor. Bu nedenle levhalar fresk etkisi yaratacak şekilde yerleştirilmiş. Levhalarla, tezgah üstlerinden tavana kadar tüm alan sorunsuz bir şekilde kaplanmış.

Banyo tamamen yenilenmiş. Renk paleti ve banyoda kullanılan bazı malzemeler (mermer gibi) mutfağınkilerle aynı.

Evin görünümünü tek tip hale getirmek için tüm orijinal unsurlar (örneğin kapılar) aynı renkte boyanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın