Meksika’da Araziyle İç İçe Geçmiş Bir Otel Projesi

Meksika’da Araziyle İç İçe Geçmiş Bir Otel Projesi

Meksika’nın Baja Yarımadası’nın güneybatı kıyısındaki bir kasaba olan Todos Santos’ta 5,5 dönümlük (2,2 hektar) bir arazide Ruben Valdez ve Yashar Yektajo tarafından tasarlanan Paradero Hotel projesi araziyle iç içe geçiyor.

Plaja arabayla 20 dakikalık mesafede olan tesis Sierra de la Laguna Dağları ile çevrili düz bir arazi parçası üzerinde inşa edilmiş.

İç mekanlar, konaklama tesisi çalışmalarıyla tanınan iç mimarlık ofisi B Huber tarafından tamamlanmış.

Tesis peyzajla harmanlanan bej tonda bir dizi beton yapıdan oluşuyor. Konuk odalarının bulunduğu blok, iç koridorları ve merdiven boşluklarını oluşturan dışa doğru uzanan duvarlara sahip. Bazı cephelere delinmiş üçgen şeklinde küçük açıklıklar eklenmiş.

Proje bir su bahçesi etrafında tasarlanmış. Sadece yetişkinlere özel tesiste 35 konuk süitine yer verilmiş. Süitlerin bazılarında, “yıldız ağları” olarak adlandırılan, duvarlara cıvatalanmış düz hamakların bulunduğu çatı terasları planlanmış. Süitlere ulaşım bahçenin içinden geçen patikalardan sağlanmış.

Odalar dinlendirici bir sığınak olarak hizmet verecek şekilde tasarlanmış. Beton duvarlar ve zeminler, beyaz sedir gibi toprak tonlarında malzemelerle ve çağdaş mobilyalarla eşleştirilmiş. Dekorun çoğu Meksikalı zanaatkârlar tarafından yapılmış.

Tesiste, hilal şeklinde güvertesi olan bir sonsuzluk havuzu da dahil olmak üzere çeşitli ortak alanlar planlanmış.

Projenin peyzajı Meksikalı bir firma olan Polen tarafından tasarlanmış. Alanda Mojave yucca ve kırmızı kum mine çiçeği de dahil olmak üzere düzinelerce endemik bitkiye yer verilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın