Meksika Kırsalında Üzerinde İnternet Kafe Olan Konut

Mike Aldana ve Tisha Sanchez tarafından kurulan Meksikalı ofis Aldana Sanchez Architects'in Hñähñu Multimedya Merkezi, Meksika'nın Mezquital Vadisi'nde, üst katında internet kafe altında konut olan bir bina.

Konut ve internet kafe olarak kullanılan yapı, Ex Hacienda Ocotzá’da yer alıyor. En yakın şehir olan Ixmiquilpan 17,7 km uzaklıkta bulunuyor.

Sivri uçlu Katalan tarzı tuğla kemerlerle yaratılan yüksek tavanlı, ışık dolu mekanda köylüler internet ve telefon hizmetinden yararlanabiliyor, çeşitli oyunlar oynayabiliyorlar.

Alt katta, ayrı erişime sahip bir konut yer alıyor. Evde bir yatak odası ve banyo bulunuyor.

Köy yaklaşık 1.000 kişilik nüfusa sahip ve bunların çoğunu Meksika’nın merkezi bölgesindeki Hñähñu yerli halkı oluşturuyor. Sakinlerin çoğunun Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmiş yakınları bulunuyor, bu nedenle internete ve telefona erişmek sevdikleriyle iletişim kurmanın önemli bir yolu.

Aldana Sanchez Architects, kafeye gidip gelen insanlardan mahremiyet sağlamak için evi tuğla perde ile çevrelemiş. Perde, üçgen bir düzende beton düğümlerle bir arada tutulan tuğlalardan oluşuyor.

Evin yan tarafındaki merdiven, tuğladan yapılmış üç tonozlu internet kafeye erişim sağlıyor. Aldana Sanchez Architects kemerli kullanımda sömürge dönemi Katalan tarzı tonozlardan ilham almış.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın