Mekansal Ağlar: Araştırma ve Kamu Erişimi için Anadolu’nun Geçmişinin Haritalandırılması

Editörlüğünü ANAMED Direktörü Christopher H. Roosevelt’in yaptığı 12. Uluslararası ANAMED Yıllık Sempozyumu’nun bildiri kitabı Mekânsal Ağlar: Araştırma ve Kamu Erişimi için Anadolu’nun Geçmişinin Haritalandırılması, İngilizce versiyonu ile eş zamanlı olarak önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak. ANAMED tarafından yayımlanan kitaptaki makaleler, geçmişi mekânsal önemi açısından incelemek üzere, Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ve diğer analitik araçların kullanıldığı araştırma projelerinin yanı sıra veri koleksiyonlarını mekânsal boyuta taşıyan projelere odaklanıyor.

Tanıtım metni:

Mekansal Ağlar, geçmişi incelemek için Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ve diğer analitik araçların kullanıldığı araştırma projelerine odaklanarak Anadolu’nun kültürel miras ve kimliğini haritalamayı hedeflemiştir. Arkeoloji ve kültürel miras alanlarında görece yeni tekniklere de odaklanan bu derleme yayın, veri koleksiyonlarını mekânsal boyuta taşıyan ve web tabanlı haritalamaya yönelik çalışma yapan farklı disiplinlerden araştırmacıları bir araya getirmektedir. Kitapta yer alan makaleler Ortaçağ Anadolu’sundaki Yahudi toplulukların haritalanması, Hrant Dink Vakfı’nın Türkiye Kültür Varlıkları Haritası, Osmanlı dönemindeki bostancıbaşı kayıtlarından yola çıkarak İstanbul kıyı şeridindeki sosyo-mekansal farlılıkların araştırılması gibi farklı konulardan oluşmaktadır.


Yayınevi: ANAMED
Editör: Christopher H. Roosevelt
Yazarlar: Ayşe Nur Akdal, Elton Barker, Anuja Dangol, Nicholas de Lange, Claudia Engel, Piet Gerrits, H. Murat Güvenç, Piraye Hacıgüzeller, Erdem Kabadayı, Vahakn Keshishian, Daniel Knitter, Turgay Koçak, Bernhard Ludwig, Dominik Lukas, Camilla Mazzucato, Osman Özkan, Jeroen Poblome, Michael Polczynski, Christopher H. Roosevelt, Amy Singer
Çevirmenler: Duygu Çamurcuoğlu, N. Pınar Özgüner
Dil: Türkçe (Bu yayının İngilizce versiyonu da bulunmaktadır: Spatial Webs: Mapping Anatolian Pasts for Research and the Public)
Etiketler

Bir yanıt yazın