Mekân Tekstilleri – İç Mimarlıkta Tekstil

Başak Badur Özkendirci'nin, tekstilin dekorasyon üzerindeki etkilerini anlattığı kitabı "Mekân Tekstilleri - İç Mimarlıkta Tekstil", Astana Yayınları'ndan çıktı.

Kitabın tanıtım metninden:

Yaşam mekanlarında kullandığımız tekstillerin, koltuk döşemesi, perde, halı ya da sanat eserlerinin aslında kim olduğunuza dair büyük ipuçları taşıdığını hiç düşündünüz mü? Tüm dünyaya kumaşlarını satan Türkiye’de tekstilin tarihi ne kadar biliniyor dersiniz? Peki ya bulunan en eski kumaş parçasının Türkiye Çatalhöyük kazılarında ortaya çıktığını biliyor musunuz?

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Başak Badur Özkendirci’nin uzun araştırmaları sonucu yayına hazırladığı Mekân Tekstilleri – İç Mimarlıkta Tekstil, Türkiye’de yayımlanmış iç mimarlık alanına yönelik ilk tekstil odaklı kitap olma özelliğini taşıyor. Özkendirci, kitabıyla hem dekorasyonun önemini hem de tekstilin, kumaşların, iç mekân döşemelerinin tarihini anlatıyor. Kullanılan ilk kumaştan günümüz teknolojisine kadar tekstil hakkındaki her şey, Özkendirci’nin titiz çalışmasıyla okuyucuyla buluşuyor.

Mimarlar, iç mimarlar, tekstil mühendisleri, tekstil tasarımcıları, tekstil ticareti uzmanları için mesleki başvuru kitabı olan “Mekân Tekstilleri İç Mimarlıkta Tekstil” bu alanlarda eğitim gören öğrenciler için de ders kitabı niteliğini taşıyor.

Mekân Tekstilleri – İç Mimarlıkta Tekstil’de Ele Alınan Bazı Pratik Bilgiler

  • Mekân tasarımında kullanılan tekstillerin seçiminde etkili olan renk, desen, stil trend ve benzeri estetik kriterler
  • Mekân tasarımında, tekstillerle kimlik oluşturma, mekân manipülasyonu
  • Hammaddeden ürüne tekstil malzemelerin teknik bilgileri
  • Tekstil hammaddeleri, kumaş üretim yöntemleri, bitim işlemleri ve desenlendirme yöntemleri temel tekstil bilgilerinin mekânsal kullanım koşul ve şartları
  • Mekanla ilişkili kullanım alanlarına göre kategorize edilen tekstil ürünleri ve özellikleri
  • Renk, desen, kompozisyon, dekorasyon stilleri, stil bütünlüğü gibi estetik kavramlar
  • Mekân tekstilleri endüstrisinde iş akışı, satış ve pazarlama süreçleri, inovasyon ve sürdürülebilirlik

 

Etiketler

Bir yanıt yazın