Mekan İçinde Saklı Bir Mekan

Allen Jack + Cottier mimarlık ofisi, Sidney'deki eski bir depoyu, sıradışı bir mekan kurgusuyla ele alarak yeniden tasarladı.

Toplamda 1060 metrekare alana sahip olan iki katlı depo, Avustralyalı ekip tarafından tasarlanan saklı iç mekanlarla yaratıcı bir konut projesine dönüştürüldü.

Tasarımcı ekip tarafından konuta dönüştürülen yapı, 1900’lü yılların başında gıda üretim fabrikası olarak tasarlanıp, sonrasında ise mobilya deposu olarak kullanılmış.

Projede, banyo, yatak odası gibi daha çok özel kullanıma yönelik mekanlar, beyaz amorf bir kabuk içinde yer alıyor. Dışarıdan tasarım objesi olarak algılanan kabuk, konut fonksiyonunun temel mekanlarını içeriyor. Tasarımcıların bu yaklaşımı sayesinde iç mekan, kullanıcılara, alışılagelmişin dışında bir konut deneyimi yaşatıyor.

Projede, kabuk içinde yer alan mekanlar haricinde 3 yatak odası, bir oturma odası, mutfak, müzik odası, teras ve yüzme havuzu yer alıyor.

Konut fonksiyonu için gerekli olan iç mekanların tasarımda önemli rol oynadığını ifade eden ekip, gizli iç mekan çözümleriyle, bütüncül mekan algısını korumaya çalıştıklarını belirtiyor.

Allen Jack + Cottier ofisinin tasarladığı proje, 2015 Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri için seçilen final projeleri arasında yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın