Mekan Bölünmesi Olmayan Ev

Yoshinori Sakano Architects tarafından tasarlanan, sadece 26 metrekarelik taban alanına sahip küçük Tokyo evi, herhangi bir mekan bölmesi olmadan yedi ayrı seviyeye ayrılmış.

Binanın ortasında yer alan metal merdiven tüm seviyeleri birbirine bağlarken, neredeyse tüm iç yüzeyler paralel kenarlar halinde kesilmiş ve bir balıksırtı deseninde yerleştirilmiş karaçam kontrplak panellerle kaplanmış.

Evin dış cephesi, iç mekanda olduğu gibi aynı desende düzenlenmiş galvanizli çelik saclardan oluşan fildişi rengi bir malzemeyle kaplı.

Metal bir merdiven, zemin katı 1,5. kattaki mutfak ve yemek odasıyla, ardından 2. kattaki yaşam alanını ve son olarak en üst kattaki uyku alanını birbirine bağlıyor. İkinci basamak seti, zemin seviyesinden deponun ve banyonun bulunduğu bodruma iniyor.

Evin içindeki yedi ayrı seviyenin tümü görsel olarak bağlantılı, bu da sınırlı alana rağmen her birinin yeterli ve ferah hissedilmesini sağlıyor. Yoshinori Sakano Architects, “Bu, her bir sakine aynı anda birden fazla küçük alanda ancak tek bir büyük alanda yaşadığı hissini veriyor,” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın