Meinhard von Gerkan Vefat Etti

Meinhard von Gerkan, 30 Kasım 2022 tarihinde Hamburg'da vefat etti.

Kaynak: gmp Archiv

1965 yılında Volkwin Marg ile birlikte Gerkan, Marg and Partners (gmp)’ı kurdu. İki üniversite arkadaşının kurduğu, sonraki yıllarda diğer ortakların eklenmesiyle büyüyen şirket, uluslararası olarak kabul görmüş, büyük Alman mimarlık ofislerinden birine dönüştü.

Fotoğraf: Marcus Bredt

Meinhard von Gerkan liderliğindeki Gerkan, Marg and Partners (gmp)’ın Türkiye’de birisi Ankara’da (Sheraton Ankara Hotel), diğeri Antalya’da (Calista Luxury Resort) olmak üzere 2 binası bulunuyordu.

Meinhard von Gerkan’ın önemli işleri arasında Berlin Olimpiyat Stadı’nın yenilenmesi, Hannover Expo 2000 ve Berlin Merkez Tren İstasyonu projesi yer alıyordu.

“Elli yılı aşkın bir süredir Almanya’da ve çok ötesinde mimari gelişmelerin şekillenmesinde önemli bir rol oynadı. Bir yazar ve eleştirmen olarak mimarlık tartışmalarına çok sayıda makale, ders ve kitapla katkıda bulundu. Üniversite profesörü olarak ve Academy for Architectural Culture (AAC)’daki çalışmaları aracılığıyla, arkasında kalıcı bir miras bırakarak bütün bir mimarlar kuşağını şekillendirmede büyük ölçüde etkili oldu.”
Volkwin Marg, Nikolaus Goetze, Hubert Nienhoff, Stephan Schütz ve Wei Wu ile Hamburg, Berlin, Aachen, Shanghai, Beijing, Shenzhen ve Hanoi ofislerinde çalışan çalışanlar.

Katışıksız Olmayan Her Şey Zamana ve Süreçlere Yenik Düşüyor

Etiketler

Bir yanıt yazın