MEF Üniversitesi’nde Whatabout Kolektif Stüdyosu Açılıyor

Nisan 2013’ten bu yana Türkiye'nin birçok kentinde “denetimsiz/denetmensiz eğitim” dedikleri alternatif eğitimi çeşitli etkinliklerle yürüten Whatabout ekibi güz döneminde MEF Üniversitesi’nde 14 hafta boyunca bir stüdyo dersi yürütecek.

Nisan 2013’ten bu yana alternatif eğitim sistemini benimseyerek birçok etkinliğe imza atan bir öğrenci oluşumu olan Whatabout ekibi, “Akademi ile paralel ilerleyen yeni korsan / kolektif eğitim süreçleri | İnformal [seçmeli / kolektif] açık stüdyo.” dedikleri bir stüdyo dersini güz döneminde MEF Üniversitesi’nde açıyor. Tüm öğrencilere açık olan 14 haftalık stüdyo dersinin duyurusunu ekip şöyle paylaşıyor:

Whatabout; ara vermeksizin işleyen ve deneysel üretim ve deneysel sürece odaklanan, alternatif eğitim biçimleri arayan/deneyen, aktarım değil paylaşımı esas alan kolektif bir tasarım pratikleri serisi, açık bir stüdyodur. Nisan 2013’ten bu yana toplam 16 atölye çalışmasında Türkiye’nin 13 farklı şehrinden, 26 farklı üniversitenin farklı disiplinlerinden gelen 400’den fazla öğrenci ile birlikte “denetimsiz/denetmensiz eğitim” dediğimiz ve günümüzde oldukça yaygınlaşan alternatif eğitim şeklini pratik olarak işleyen/işleten öğrenci oluşumlarından biridir.

Pratik olarak çalıştığımız ve savunduğumuz, mevcut akademik eğitimin en büyük eksikliklerinden biri olduğunu düşündüğümüz kolektif eğitim pratiğinin çalışabilirliğini denemek ve kanıtlamak için 2 yıldır aralıksız olarak çalışıyoruz. Savunduğumuz bu alternatif eğitim sisteminin Akademik program içerisinde de yer alması gerektiği konusunda çalışmalar ve planlar yapmaya devam ediyoruz.

Bu doğrultuda, önümüzdeki Güz döneminde MEF Üniversitesi’nde 14 haftalık Whatabout Kolektif Stüdyosu’nu yürüteceğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz!

Alışık olduğumuz stüdyo süreçlerinin yanısıra tüm katılımcıların 14 haftalık eğitim/çalışma sürecini beraber tasarlayacağı ve içinde bulunduğu eğitim sistemine rahatça dokunabileceği bu stüdyo, Akademik zorunluluklar ve Türkiye’deki basmakalıp “stüdyo” süreçlerinin yanında “Akademinin çağa ayak uyduramadığını, bu nedenle değişmesi ve yenilenmesi gerektiğini” açıkça gösterebileceğimiz en büyük çalışmamız.

14 hafta boyunca Whatabout Türkiye ekibinin ve siz öğrenci arkadaşlarımızın da farklı şehirlerden katılımı ve desteği ile hepbirlikte yürüteceğimiz bu stüdyo; 2 yıldır günlerce, saatlerce konuştuğumuz problem ve kaygılarımızın sonucu olan, kolektif eğitimin gücünü gösterebileceğimiz ilk ve en büyük şansımız. Bu nedenle MEF Üniversitesi’ne teşekkürleri de bir borç biliriz.

Whatabout ekibi ile ilgili her şeyi Facebook hesaplarından takip edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın