MEF Üniversitesi Surface Materials Online Seçmeli Dersi Katılımcılara Açılıyor

MEF Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından 2020 yılından beri yurt dışından alanında uzman çeşitli akademisyenler, sanatçılar ve tasarımcılar ile online olarak yürütülen seçmeli derslerden biri olan Surface Materials dersi 2022-2023 bahar döneminde tüm iç mimarlık ve mimarlık öğrencilerinin katılımına açılıyor. Derse katılım için son başvuru tarihi 29 Ocak 2023.

Dersin İçeriği ve Yürütücüleri

Surface Materials dersinde öğrenciler farklı yüzey malzemelerinin yaratıcı kullanımlarını, özelliklerini ve üretim yöntemlerini inceleyecekler. Dersin amacı, bu alanda çalışan farklı öğretim üyeleri, sanatçılar ve tasarımcılar ile karşılaşmaları arttırmak.

2022-2023 bahar dönemi için ders iki ana modüle (materials&crafts; materials&experience) ayrıldı ve bu alanda çalışan farklı öğretim üyeleri tarafından verilmesi planlandı.

  1. Modül A: Materials & Crafts
    Rishav Jain (Assist. Prof., Program Chair, M.Des (Interior Design) and IMIAD, Faculty of Design, CEPT University)
  2. Modül B: Materials & Experience
    Ziyu Zhou (Materials Design Researcher, PhD.; Institute for Material Design, Hfg Offenbach)

Bu 2 modüle ek olarak pratikte yüzey malzemelerinin deneysel üretimlerini, farklı süreçlerini ve kullanımlarını araştıran misafir konuşmacıların da derse katılması planlandı.

 

Ek Bilgiler

  • Dersin dili İngilizcedir.
  • Ders online yürütülmektedir.
  • Dersin ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci haftasını kapsayan A modülü pazartesi günleri saat 09:00-11:00 (GM+3) aralığındadır. Diğer dersler ise perşembe günleri saat 15:00-17:00 (GM+3) aralığındadır. Dersin haftalık gün ve saatleri programda incelenebilir.
  • Derse katılım için MEF Üniversitesi öğrencisi olunmasına gerek yoktur, tüm iç mimarlık ve mimarlık öğrencilerine açıktır.
  • 14 haftalık 2 modül ve misafir konuşmacılar için katılım ücreti toplam 2.500 TL (KDV dahil)’dir.
  • Bu dersin kredisi 5 AKTS (ECTS) olup üniversite öğrencileri tarafından özel öğrenci statüsünde alınarak okullarındaki başka bir dersin yerine saydırılabilir ancak sürecin yürütülmesine ilişkin sorumluluk katılımcıya aittir. İletişim adresine yazılarak konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Derse Katılım

Derse katılmak için 29 Ocak 2023 tarihine kadar katılımcı başvuru formu doldurulabilir.

Paylaşılan e-mail adresleri üzerinden katılımcılarla iletişime geçilecektir. Daha fazla bilgi ve sorular için kayair@mef.edu.tr e-posta adresi üzerinden iletişime geçilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın