MEF Öğrencileri’nden Oturma Birimi ve Yoga Alanı

MEF Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 1.sınıf öğrencileri Kilyos, Sarıtepe kampüsüne manzaraya bakan oturma birimi ve yoga alanı tasarladı ve inşa etti.

Proje açıklaması:

Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe kampüsünde bulunan “Prana”, kumsal ve yeşil alan arasında yer alan bir seyir alanı projesidir. Manzara ve güneşi izlemek için topoğrafyanın iki tarafına da yayılan oturma birimleri ve yoga alanları mekanın farklı şekilde kullanımlarına olanak sağlar.


PRANA, MEF Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 1.sınıf öğrencileri tarafından 8-23 Temmuz tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin ihtiyaçları ve bulunduğu topografya göz önüne alınarak tasarlandı.

Projenin tasarımı Mef Üniversitesi mimarlık stüdyosunda yoğun çalışmalar sonucu ortaya çıktıktan sonra Sarıtepe kampüsünde çalışmalara başlandı. Proje, öğrencilerin açık havada grupça vakit geçirebileceği iki ana amfiden ve bir yoga platformundan oluşuyor. Proje ismini bir yoga terimi olan, ‘devamlı hareket’ anlamına gelen “PRANA”dan alıyor.

 

 

Öğrenciler:
Merve Sandıkçı
Ayça Yıldırım
Mert Karakurt
Özge Kiracı
Cansu Çakarlı
Gamzenur Kurel
Berk Özyedierler
Ayşe Nisa Zeybek
Sümeyye Öztürk
Mehmet Öztürk
Begüm Nar
Melih Faruk Özen
Zeynep Dolapçıoğlu
Asistan Öğrenciler:
Muazzez Nil Yalındağ
Kübra Erguvan
Yürütücüler:
Derya Uzal
Eda Yeyman
Etiketler

Bir yanıt yazın