Mecidiyeköy’ün Dönüşümüne Son Rötuş

Özellikle son birkaç senedir büyük ölçekli projelere ev sahipliği yapan İstanbul, yeni yıla ses getiren geliştirme örneklerine sahne olacak. Bu örneklerden biri de günde Avrupa Yakası'nın dinamik merkezlerinden Mecidiyeköy'de hayata geçiriliyor.

İstanbul iki yakası arasında aktarma noktası olan, iş dünyasının önemli merkezlerinden biri haline gelen bu bölgenin bu kadar değerleneceğini 5 yıl evvel tahmin etmek zordu. Ancak bugün bu lokasyonda önemli bir dönüşümden bahsetmek mümkün. Özellikle finans şirketlerinin var olan taleplerine yanıt verecek kaliteli ofis projeleriyle bölgenin daha da canlanması bekleniyor.

Günde 4 milyon kişiyi kendine çeken Mecidiyeköy’ü özel kılan bir başka nokta da iş dünyasının zaman zaman ağırlaşan yoğunluğu ve stresinin panzehiri olan futbola, Ali Sami Yen Stadyumu ile uzun yıllar ev sahipliği yapması idi. Yakın zamanda yıkılan stadyumun bulunduğu arazi, gayrimenkul geliştiricileri açısından büyük bir cazibe merkezi idi.

Yakın takibe alınan bu noktaya yeniden hayat verecek girişimin, AVM ve gayrimenkul yatırımları ile Türkiye’nin en geniş portföylerinden birine sahip Torunlar GYO, Aşçıoğlu (%30) ve Kapıcıoğlu ( %5) ortaklığında gerçekleşmesi ile projenin neye benzeyeceği daha da merak konusu oldu.

Kasım ayı içinde inşaatına başlanacak proje toplam 1 milyar lira yatırım tutarına sahip olacak. Ödüllü Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan, ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşan geliştirmede arazilere farklı konumlarla yerleştirilen bloklar, bitkilerin güneşe doğru yönelmesi anlamına gelen “tropizm” yorumundan esinlenerek tasarlandı.

24 Ağustos’ta Four Seasons Bosphorus Hotel’de düzenlenen basın toplantısında Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, hukuki bir takım nedenlerle süreci yavaşlayan proje için ruhsat aşamasında oldukları bilgisini paylaştı. Kasım ayında inşaatı başlanacak geliştirmenin, Mecidiyeköy’ün dönüşümüne güçlü bir katkısı olması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın