Mecidiyeköy Likör Fabrikası PİLEVNELİ Galeri Oluyor

Mecidiyeköy Likör Fabrikası, geçici bir süre için PİLEVNELİ Mecidiyeköy olarak hizmet verecek.

Fotoğraf: Pilevneli Gallery Facebook Sayfası

İsviçre kökenli Viatrans, Mecidiyeköy’de yer alan ve yaklaşık 4.000 m2 kapalı alana sahip olan Likör Fabrikası’nı geçici bir süre için PİLEVNELİ’nin kullanımına açtı.

Galeri, Dolapdere’de bulunan ana mekanın yanı sıra, Likör Fabrikası’nda da çalışmalarına devam edecek. Dolapdere ve Mecidiyeköy’deki sergi mekanlarının toplamı; kapalı 5.200, açık 7.200 olmak üzere toplam 12.400 metrekare.

PİLEVNELİ Mecidiyeköy’ün, “FABRİKA’DA: 10 SANATÇI / 10 BİREYSEL PRATİK” isimli ilk sergisi 11 Aralık 2018-27 Ocak 2019 tarihleri arasında açık kalacak. Sergide, Refik Anadol, Hans Op de Beeck, Daniel Firman, Arik Levy, Tony Matelli, Ida Tursic&Wilfried Mille, Youssef Nabil, Şener Özmen, Jean Pigozzi ve Erdoğan Zümrütoğlu’nun eserleri yer alacak.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

PİLEVNELİ @ LİKÖR FABRİKASI Mecidiyeköy’de… Türkiye’nin içinden geçtiği bu zorlu süreçte, üretmeye, birbirimize destek olmaya ve sanatın görünürlüğü için imkanlar ve imkansızlıklar dahilinde çalışmaya devam edeceğiz. 2018-2019 sezonunda da özellikle birbirinden farklı uluslararası seslerin ülkemize getirilmesine, ülkemiz sanatının ve temsil ettiğimiz, beraber yol aldığımız Türk sanatçıların yurt dışında tanıtılmasına PİLEVNELİ olarak öncülük etmeyi sürdüreceğiz. 11 aylık kısa bir dönemde sergilerine ev sahipliği yaptığımız E. Zümrütoğlu, R. Anadol ve T. Serttaş’ın çalışmalarının gelecek sezonda uluslararası bienal, belli başlı müze ve sanat galerilerinde yer alacağını belirtmekten mutluluk duyuyorum. 2013 yılından beri aralıksız olarak yayımladığımız Türkiye’nin en önemli sanat yayını olan IstanbulArtNews, tüm olumsuz koşullara rağmen yayın hayatını sürdürmeye, Türkiye sanat ortamı için önemli bir platform görevini üstlenmeye devam ediyor ve edecek. Dolapdere’de bulunan ana mekanın yanı sıra yeni sanat sezonuna yepyeni bir iş birliğine imza atmış olarak başlıyoruz. Viatrans, Türkiye’ye ve sanata olan inancının uzantası olarak, Mecidiyeköy’de yer alan ve yaklaşık 4 bin m2 kapalı alana sahip olan Likör Fabrikası’nı geçici bir süre için PİLEVNELİ’nin kullanımına açtı. Bu yeni mekanda, 2018 sonbaharı itibariyle, Türkiye sanat ortamını kapsayacak; birlik ve beraberlik kavramı çerçevesinde yol alacak sergiler ve sanat etkinlikleri yapacağız. Dolapdere ve Mecidiyeköy’deki sergi mekanlarının toplamı; kapalı 5 bin 200, açık 7 bin 200 olmak üzere toplam 12 bin 400 metrekaredir. Bu alanlarda sadece PİLEVNELİ’nin temsil ettiği sanatçılara değil aynı zamanda “misafir programı” adı altında galeri bünyesi haricindeki sanatçılara da zaman zaman yer vereceğiz. İçinde bulunduğumuz sanat dünyasında ‘sen’, ‘ben’ değil ‘biz’ diyerek hareket etmemiz gerektiğini vurgulayarak, iletişime ve olası diyaloglara her zaman açık olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Yeni sezonda hem Dolapdere / PİLEVNELİ’de hem Likör Fabrikası’nda güzel anlar biriktirmek, iz bırakan sergilerde görüşmek dileğiyle. Bayramınız kutlu olsun, iyi tatiller, Murat Pilevneli

Pilevneli Gallery (@pilevneligallery)’in paylaştığı bir gönderi (19 Ağu, 2018, 10:15öö PDT)

 

Likör Fabrikası’nın Hikayesi

Fransız mimar Robert Malles Stevens tarafından tasarlanan, mimarın Fransa dışındaki tek yapısı olan fabrika, aynı zamanda İstanbul’un ilk sanayi yapılarından biri olma özelliğini taşıyordu. Quasar İstanbul’un yapımı sırasında 2012 yılında yıkılan fabrika binası daha sonra yeniden inşa edilmişti.

Fabrika binası ve arsası ile ilgili bütün gelişmeleri https://www.arkitera.com/etiket/754/tekel-likor-fabrikasi adresinde bulabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın