Mecanoo’dan Kuzey Amsterdam’ın Merkezinde Dikey Mahalle: Brink Tower

Yaklaşık 90 metre yüksekliğinde 28 katlı Brink Tower, 400 kişiye ev sahipliği yapacak. Merkezi bir konumda bulunan ve feribot servisi ile Amsterdam Merkez İstasyonu'ndan kolayca erişilebilen bu yeni kule, Van der Pek mahallesi ile Overhoeks arasındaki bağlantıyı oluşturacak.

Brink Tower’ın, kısa bir süre içinde, keyifli bir şekilde yaşanabilecek, çalışabilecek ve çok sayıda insanı barındırabilecek yeşil, sürdürülebilir ve canlı bir dikey mahalle haline gelmesi planlanıyor. Proje, Amsterdam’da yaşayan genç profesyoneller, start up ofisler, genç çiftler, uluslararası öğrenciler ve araştırmacılar için yüksek kaliteli konut sıkıntısı için bir çözüm sunuyor.

Proje, 120 sosyal kiralık konut, 30 yaşlı bakım evi, mahalle için bir toplantı alanı ve orta segmentte 250’den fazla kiralık mülk olmak üzere yaklaşık 400 konuttan oluşuyor. Brink Tower, yiyecek – içecek ve yerel mağazalar dahil olmak üzere çeşitli perakende alanları sayesinde çekici bir girişe sahip olacak.

Brink Tower’ın gelecekteki sakinlerinin yaşam kalitesine ve sağlığına yapılan yatırımlara ek olarak, bu yüksek binanın teknik konsepti de son derece sürdürülebilir bir şekilde planlanıyor. Çatılarda, teraslarda ve cephelerde kullanılacak çok sayıda PV hücresinin kombinasyonu ve ek sürdürülebilirlik malzemelerin kullanımıyla yaklaşık sıfır enerjili bir dikey mahalle inşa edilmesi ön görülüyor.

Ayrıca çatı ve teraslarda kullanılacak su tutucu malzeme sayesinde su depolanabilecek ve bina içi çatı bahçeleri oluşturulabilecek. Toplanan yağmur suyu, bu çatı bahçelerini sulamak için büyüme mevsimi boyunca yeniden kullanılabilecek.

Şık ve zarif kule, yeni konut sakinlerinin birbirleriyle ve çevredeki mevcut sakinlerle etkileşimlerine izin verecek şekilde özel olarak tasarlanıyor. Bina; çeşitli perakende tesisleri, ortak alanlar ve buluşma yerleri, çatıyı kaplayan yeşillik alan ile sakin teraslarla daha da davetkar bir karakter kazanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın