Mecanoo Rusya’da Senezh Management LAB İçin Açılan Yarışmayı Kazandı

Mecanoo, Senezh Management LAB için açılan uluslararası yarışmayı kazandı.

Mecanoo’nun Rusya Solnechnogorsk’taki Senezh Management LAB için hazırladığı masterplan üç belirgin, işlevsel alanla temsil ediliyor: “öğrenme bölgesi, park bölgesi, sahil şeridi”

Peyzajın mevcut özellikleri ve önerilen binalar, çeşitli işlev ve alanlara sahip zengin bir ortam yaratmak için birleşiyor. Ormandaki çeşitli faaliyetlerle programlanan boşluklar, yeni bağlantılar ile güçlendirilecek mevcut yol yapısı ile bağlantılı.

Ders salonları, modern bir kütüphane, kış bahçesi, derslikler ve apartman daireleri tek bir ahşap çatı altında yer alıyor. Karmaşık şekilli çatı, uzmanları, öğretmenleri ve kampüs misafirlerini tek bir mekan altında bir araya getirirken alanın verimli bir şekilde kullanılmasına izin veriyor. Ahşap yollar ve pavyonlar güçlü bir kimlik ve sakin bir atmosfer yaratıyor.

Öğrenme bölgesinin merkezinde, ana kampüs binası “Agora-Senezh” yer alıyor. Adını, Antik Yunan şehir devletlerindeki merkezi kamusal alan olan “agora”dan alan mekan, kelimenin gerçek anlamıyla “toplanma yeri”.

Agora-Senezh, koridorların olmadığı, bütün işlevlerin tek bir çatı altında toplandığı, tüm alanların ve faaliyetlerin birbirine bağlı olduğu, herkesin sesinin ve yenilikçi fikirlerin gelişebileceği, hiyerarşisiz bir alan olarak düşünülebilir.

Eğitim alanları, modern esnek çalışma konfigürasyonlarına uyum sağlamak ve aynı zamanda geleneksel oditoryum öğrenimini kolaylaştırmak için Agora’nın merkezine yerleştirilmiş.

Tüm sınıflar ve oditoryumlar, kampüsün tüm üyeleri arasında maksimum etkileşime izin verecek şekilde zemin kata bulunuyor. Sanal ve dijital etkileşimin yarattığı kültürel eğilimin aksine mekan, insanların yüz yüze iletişimini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın