Mecanoo Architecten ile Cafer Bozkurt Mimarlık Ortaklığı, Finale Kalan 3 Ekipten Biri Oldu

Yenikapı Transfer Noktası ve Arkeopark Alanı Projesi için Mecanoo Architecten ve Cafer Bozkurt Mimarlık ortaklığında gerçekleştirilen çalışma, ön seçmelerde finale kalan 3 projeden biri oldu.

Yenikapı, Avrupa ile Asya’yı bağlayan yeni bir transfer merkezi ve gün içince 1.7 milyon yolcuyu barındıran canlı bir kesişim noktası olacak. Antik İstanbul tarihini gün yüzüne çıkaracak olan kazı alanının üzerinde bulunan Yenikapı, aynı zamanda bir müze ve kent arşivi olarak kullanılacak olan 36.000 m² ‘lik bir Arkeopark işlevi görecek. Proje süresince gerçekleşen kazılarda dünyanın en büyük filosunun 35 antik gemisi ve Neolitik çağa ait 8.500 senelik eski bir yerleşim ortaya çıkarıldı.Toplam 27,7 hektarlık alanda çeşitli parklar ve kamusal mekanlar da yer alacak.

Francine Houben ve Cafer Bozkurt, Yenikapı’yı çevresiyle bütünleştiren ve arkeolojik kalıntıların sergilendiği bir çekim merkezi olarak kent ve tasarım vizyonlarını ortaya koydu. Gelecek aylarda kazanan 3 takım, Cellini Francesco/Insula Architettura E Ingegneria/Atelye 70, Eisenmann Architects/Aytaç Architects ve Mecanoo/Cafer Bozkurt, son tasarımı elde etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile atölye çalışmalarına katılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın