Maya Lin‘den Bard College‘a Yeni Bina

Bard College, Bard'daki Fisher Center Yeni Sahne Sanatları Stüdyo Binasını tasarlamak için sanatçı ve mimar Maya Lin ile çalışacak.

Bard College, peyzaj, mimari ve sanat alanlarında yaptığı işlerle dünya çapında ünlü Maya Lin’in, Bialosky and Partners mimarlık stüdyosu ve Charcoalblue akustik danışmanlığı eşliğinde Fisher Center için yeni bir sahne sanatları stüdyo binası tasarlamak üzere seçildiğini açıkladı.

Fisher Center’ın batısındaki alanda yer alan, ormanlık alanlara ve Catskill dağlarına bakan bina, merkezin profesyonel sanatçılar tarafından beğeni toplayan programı Fisher Center LAB ve Bard’ın dans, tiyatro ve performans alanındaki lisans programları için prova ve öğretim tesislerine ev sahipliği yapacak.

2.325 metrekarelik bina, sanatçı konutları, provalar, enformel performanslar ve dans ve tiyatro dersleri için son teknoloji donanımlı beş stüdyo içerecek ve bu stüdyolar, toplama merkezleriyle birbirine bağlanacak. Öğrencilerin ve profesyonel sanatçıların yan yana çalıştıkları, birbirlerinin uygulamaları hakkında bilgilendirdikleri, keşiflerini ve devam eden çalışmalarını Bard topluluğu ve halktan gelen izleyicilerle paylaştıkları sahne sanatları için bir laboratuvar işlevi görecek.

Eğimli, yeşil bir çatıya sahip, spiral şeklindeki bina, onu çevreleyen çayırdan çıkıyor gibi görünecek ve açık hava dersleri, toplantılar veya performanslar için çimenli bir avluyu çevreleyecek.

Maya Lin’in sanat, mimari ve peyzaj alanlarını kapsayan çalışmaları, onu dünyanın en çok aranan sanatçılarından biri haline getirdi. Yakın zamandaki çalışmaları arasında Smith College’daki Neilson Kütüphanesi, Manhattan’daki Amerika’daki Museum of Chinese ve Alabama, Montgomery’deki Civil Rights Anıtı yer alıyor. Kısa süre önce Chicago’daki Obama Başkanlık Merkezi için bir kamusal sanat enstalasyonu tasarlamak üzere seçilen ve 1981’de, 21 yaşında bir mimarlık öğrencisi olan Lin, dünyanın en çok ziyaret edilen halk anıtlarından biri olmaya devam eden Washington DC’deki Vietnam Gazileri Anıtı için tasarım yarışmasını kazandı. Ayrıca, Storm King Sanat Merkezi’ndeki muhteşem arazi çalışması olan Wavefield de bilinen çalışmaları arasında.

“Bard, yeni sahne sanatları stüdyo binasının mimarı olarak Maya Lin ile çalışacak olmaktan onur ve gurur duyuyor” diyor ve ekliyor “Frank Gehry’nin Fisher Sahne Sanatları Merkezi’ne olağanüstü bir şekilde tamamlayacak.”
Bard College’ın Başkanı Leon Botstein,

42 milyon dolarlık stüdyo binasının temeli, Fisher Center’ın 20. yıl dönümü kutlamaları sırasında 2023’te yapılacak. Tamamlandığında, bina Fisher Center’ın kimliğini Gehry’nin çarpıcı duvarlarının ötesine taşıyarak hem Gehry hem de Lin binalarını içeren bir kültürel kampüs haline gelecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın