“Mavişehir’de öncelik yeşil alanların olacak”

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat, Karşıyaka Platformu'nun Mavişehir'de yoğunluğu artıracak plan çalışmaları yapıldığı gerekçesiyle gösterdiği tepki üzerine açıklama yaparak, planlamada önceliklerinin yeşil alan olduğunu söyledi.

Erpolat, “Onaylanan plan kapsamında yeşil alanların, ticaret ve konut alanına ayrılması gibi herhangi bir durum yok. Aksine yeşil alanlar ve diğer donatı alanları kesinlikle azaltılmadı. Mevcut konutların yapı yoğunluğu aynen korundu, ilave inşaat alanı kesinlikle oluşturulmadı” dedi.

Daha önceki imar planlarına açılan davalar sonucu kesinleşen her bir mahkeme kararında belirtilen hususların dikkate alındığını belirten Erpolat, “Sahil şeridindeki kullanımlar belirlenirken, Kıyı Kanunu ve ilgili yönetmeliği dikkate alındı. Onaylanan planda Kıyı Kanunu hükümleri doğrultusunda 100 metre olan sahil şeridinin yeşil alan olarak planlanması öngörülmüştür. Bu alanların özel kullanım alanı olarak kullanımına izin verilmemesine yönelik plan notu getirilmiştir. Sahil şeridinde Kıyı Kanunu kapsamında özel mülkiyet söz konusu değildir, bu alanlar kamunun mülkiyetindeki alanlardır” dedi. Planlama Alanı’nın ayrıntılı yeni jeolojik ve jeoteknik etüd raporu hazırlatılarak müdürlük tarafından onaylandığını ifade eden Erpolat, etüd raporuna göre yapılaşma esnasında alınması gereken önlemlerin planda belirtildiğini söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın