Mavi Pigmentli Betondan Topluluk Merkezi

WORKac ve Ignacio Urquiza Architects, "toplumsal hayatın yeniden canlanmasını teşvik etmek" amacıyla Meksika'da bir mahallede çok katlı, beton bir topluluk merkezi tasarladı.

WORKac ve Ignacio Urquiza Arquitectos tarafından tasarlanan bina, resmi adıyla PILARES Lomas de Becerra, eğimli bir alanda konumlanmış ve yoğun bir kavşaktan yüksekçe bir yerden çıkan sokaklarla çevrili.

Mexico City’nin Lomas de Becerra mahallesinde bulunan bina, PILARES adlı bir kamu girişiminin bir parçası olarak oluşturulmuş. PILARES, İnovasyon, Özgürlük, Sanat, Eğitim ve Bilgi Noktaları anlamına geliyor.

Dar ve düzensiz bir alan için, ekip 470 metrekarelik bir alanı kapsayan çok katlı bir tesis tasarlamış. Duvarlar, inşaat ve yapısal verimlilikleri, aynı zamanda termal ve estetik özellikleri nedeniyle seçilen betondan yapılmış. Beton mavi renge boyanmış, bu karar çevrede bulunan canlı renklerden ilham alınarak alınmış.

2018 yılında başlatılan PILARES programı, hizmete ihtiyaç duyan bölgelerdeki sakinler için fırsatlar yaratmayı amaçlıyor. Mexico City belediyesi, program kapsamında 26 tesis oluşturmak için yerel ve uluslararası tasarım stüdyolarını görevlendirmiş. Binalar, yerel bağlamı yanıtlamak ve geniş kapsamlı topluluk katılımıyla geliştirilen programlama yönergelerini takip etmek amacını taşıyor.

İçeride, bina üç ayrı seviyeden oluşmakta olup, tüm seviyeler merkezi bir merdivenle birbirine bağlı. Odaların akıcı ve uyarlanabilir olacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın