Masumiyet Müzesi, ‘Dünyada Yılın En İyi Tasarımları’ ödülüne aday oldu

Masumiyet Müzesi, Londra Tasarım Müzesi (Design Museum) tarafından verilen ''Dünyada Yılın En İyi Tasarımları'' ödülüne mimarlık dalında aday oldu.

Zaha Hadid, Renzo Piano gibi ünlü mimar ve tasarımcıların da projeleriyle aday olduğu Tasarım Ödülleri’nin bu yıl açıklanan kısa listesinde, Masumiyet Müzesi, mimari tasarım kategori adaylarından biri olarak gösterildi.

Sanatçı Fiona Banner için David Kohn Architects tarafından Southbank Centre’de sergilenen ”Londra İçin Bir Oda” işi, Renzo Piano’nun Batı Avrupa’nın en yüksek binası olarak yaptığı Londra’daki ”Shard Kulesi”, Zaha Hadid’in Beijing’deki ”Galaxy Soho” binası, Mimar Louis Kahn’a ölümünden 40 yıl sonra adaylık getiren ve ancak 2012 sonunda tamamlanabilen New York’un ”Dört Özgürlük Parkı”, Farshid Moussavi Architects’in elinden çıkan Cleveland’daki Çağdaş Sanat Müzesi ”MOCA”, mimari dalında Masumiyet Müzesi’nin yanındaki güçlü adaylardan bazıları olarak göze çarpıyor.

Bu yıl altıncısı düzenlenen ve ”tasarım dünyasının Oscar’ları” olarak da adlandırılan ödüller için tüm dünyadan en yenilikçi ve yaratıcı tasarımlar, ”Mimari”, ”Dijital”, ”Moda”, ”Mobilya”, ”Grafik”, ”Ürün” ve ”Ulaşım” kategorilerinde değerlendiriliyor.

”Yılın Tasarımı” ödülü için ayrıca, yedi ayrı kategoride önerilen doksanı aşkın aday alanlarının en etkileyici isimlerinden oluşan bir seçici kurul tarafından değerlendirme yapılacak. Kazananlar 17 Nisan 2013’te açıklanacak. Aday tasarımlar ise 20 Mart’tan 7 Temmuz’a kadar sürecek bir sergi ile Londra Tasarım Müzesi’nde görülebilecek.

MASUMİYET MÜZESİ

Mimari Tasarım dalındaki dünyanın önde gelen kurum ve mimarlarıyla ismi geçen 17 adaydan biri olan Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk ve birlikte çalıştığı mimarlar İhsan Bilgin, Gregor Sunder-Plassmann ve Cem Yücel ile aday gösterildi.

Tüm dünyada ortaya koyduğu yeni müzecilik anlayışı ile büyük bir ilgi uyandıran ve bir romanı bütünleyerek oluşan ilk müze olma özelliğini taşıyan Orhan Pamuk’un ”Masumiyet Müzesi”, 28 Nisan 2012’de kapılarını açmasından bu yana 27 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın