Masif ve Yalın

Mimar Ayça Kadıoğlu'nun ilk kapsül mobilya koleksiyonu "Z", 10 parçadan oluşuyor.

2010 yılında kurduğu kendi mimarlık ofisinde Ayça Kadıoğlu hem mimari, iç mimari projeler üzerinde çalışıyor, hem de ürün tasarımı konusunda çalışmalarını devam ettiriyor. 

Mimar Ayça Kadıoğlu’nun kapsül koleksiyonu “Z Collection”, geometrik çizgilerin ağır bastığı rafine karakteriyle dikkat çekiyor. 10 parçadan oluşan koleksiyonda Z armchair, Z armchair wireframe, Z armchair lacquered adlı 3 adet koltuk, Z table adlı 1 masa ve Z side table, Z side table wireframe, Z side table lacquered adlı 3 adet puf / sehpa yer alıyor. Masif malzemesinden gelen güçlü ve yalın karakterinin yanı sıra, ince işçiliğiyle zarif ve narin hatları yansıtan koleksiyonda Amerikan meşe, deri, Amerikan ceviz kaplama, deri ve lake kullanıldı.

Ürün tasarımına 2011 yılında başlayan Kadıoğlu, zaman içinde yaptığı farklı mimarlık projelerinde ortaya çıkardığı parçaları bir araya getirerek bu koleksiyonu oluşturdu. Bütünsel formlar ve geometrik çizgileriyle yalın karaktere sahip mobilyalar, zamansız formlarıyla farklı stillerdeki alanlara rahatlıkla uyum sağlıyor.

Düşlediği mekanlar için ürün tasarlayan Kadıoğlu’na göre, mimari ve ürün tasarımı paralel alanlar. Bir yandan da mimarı daha özgür kılıyor; “Mobilya tasarımı benim için yüzde yüz özgür olduğum bir alan. Mimari tasarım sürecinde zaman, işveren, maliyet gibi faktörler çoğu zaman tasarımı etkiliyor, oysa mobilya/ürün tasarımında bu faktörlerden bağımsız özgür bir alandayım. Bu koleksiyonum bütünsel formlar ve geometrik çizgiler içeriyor. Mimari mekanları da bütün olarak görmeyi tercih ettiğimden, bunun mimar kişiliğimin bir yansıması olduğunu düşünüyorum. Yine koleksiyonda etkisi görüldüğü gibi, detaylardan arındırılmış rafine formlar tasarlamayı seviyorum.”

Z Koleksiyonu, Şubat’ta Alldesign 2015’te sergilenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın