Masa Altında Kısa Hamak Molası

Kanadalı tasarım öğrencisi Aqil Anindhityo'nun tasarımı konforsuz uyuklamalar yerine, verimli ve küçük uyku araları vadediyor.

Aqil Anindhityo, tasarladığı Schnap isimli ürün çalışma saatlerinde kısa uyku aralarına ihtiyacı olanlar için geliştirilmiş. Schnap kolaylıkla masa altına monte edilebilen taşınabilir bir hamak. Toronto’da tasarım okuyan 19 yaşındaki Aqil Anindhityo projeyi kendi deneyimlerinden, geceleri uzun zaman okulda çalışmak zorunda kalmasından esinlenerek yapmış. Aqil tasarımının çıkış noktasını şöyle anlatıyor:

Okuduğum üniversite 24 saat açık ve okulda sabaha kadar projeleri üzerinde çalışan pek çok insan tanıyorum. Uyumak için konforlu bir alan olmaması beni bu ürünü tasarlamaya yönlendirdi. Çoğu öğrenci ya oturdukları yerde uyuyorlar ya da hiç uyumuyorlar; fakat küçük bir uyku arası önemli.

Kendisinin ve arkadaşlarının Schnap’i okulda kullandıklarını ve memnun kaldıklarını söyleyen Aqil; ürünün düzgün, masa gibi bir yüzeye sahip  herhangi bir yerde kullanılabileceğini umuyor.

Schnap hala araştırma ve geliştirme evresinde; fakat yakın zamanda internet üzerinden satışının başlaması planlanıyor. Gelişmeleri Schnap’in facebook sayfasından takip edebilirsiniz:

https://www.facebook.com/schnaphammock/

Etiketler

Bir yanıt yazın