Marmara Bölgesi’nin Felaketi: Kanal İstanbul

Kanal İstanbul'un yaratacağı ekolojik tahribatı değerlendiren Prof.Dr Cemal Saydam, projeyi "Marmara Bölgesi'nin felaketi olur" diye niteledi.

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr Cemal Saydam, katıldığı bir televizyon programında, Kanal İstanbul projesini Marmara Bölgesi için bir felaket olarak nitelendirdi.

Saydam; “Deniz bilimleri, bu projenin unutulması gerektiğini söylüyor. Bu projeyle Marmara yaşanmaz hale gelir, ilk kazmayı vurduğunuz andan itibaren geri dönüşü yok. Sistemi bir kez oksijensiz bırakırsanız o hep oksijensiz kalır” dedi.

“İki denizi birleştirirken, bir deniz bilimcisine de soralım denir” diyen Saydam, kendilerine hiçbir şekilde danışılmadığını, fikirlerinin alınmadığını söyledi.

‘Bizden sonraki nesiller beni affetmeyeceklerdir’

Projenin Karadeniz üzerinde de sarsıcı etkileri olacağını belirten Saydam; “Karadeniz’e Akdeniz’den çıkacak su miktarının artması Karadeniz’in tuzlanmasını arttırır, bu da Karadeniz’in ekolojik dengesini bozar” dedi.

Saydam, Kanal İstanbul’un yapıldığı durumda, “bizden sonraki nesiller beni affetmeyeceklerdir, yapanları hiç affetmeyeceklerdir” sözleriyle, projeye karşı her platformda sesini yükselteceğini belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın