Marmara Belediyeler Birliği’nden (MBB) Doktora Tezlerine Destek

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), Şehir Politikaları Merkezi tarafından yürütülen Lisansüstü Tez Desteği Programı için başvurular başladı. Bu yıl her birine 25.000 ₺ olmak üzere 20 adet doktora tezine destek sağlanacak. Son başvuru tarihi 13 Ocak 2023.

MBB Bilimsel Çalışmaları Destekleme Yönetmeliği’ne uygun olarak 2016 yılından bu yana yürütülen Lisansüstü Tez Desteği Programı 2023 yılı itibarıyla 8. dönemine girdi.

Bu yıl program kapsamında; 20 adet doktora tezine 25.000 ₺ destek sağlanacak.

Başvuru Koşulları:

  1. Türkiye’de bulunan üniversitelerde, doktora tezi araştırması yerel yönetim, şehircilik, akıllı şehirler, mimarlık, Marmara Bölgesi, Marmara Denizi, su yönetimi, çevre yönetimi, iklim değişikliği, dayanıklılık, küresel ısınma, demografi, göç, deprem riski, risk yönetimi, afet yönetimi, tarımsal alanların korunması ve kentsel yaşam kalitesi gibi konularda yapılmalıdır.
  2. Araştırmacıların doktora yeterlilik aşamasını başarı ile tamamlamış, tez konusu enstitü tarafından onaylanmış ve tez yazım sürecinde olması gerekmektedir (Tez önerisi üniversite enstitüsü tarafından henüz onaylanmamış veya resmi olarak doktora tezini tamamlamış olduğu tespit edilen araştırmacıların başvuruları geçersiz sayılacaktır.).
  3. Başvurular, yalnızca bilimseldestek.marmara.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır (bilimseldestek.marmara.gov.tr adresi üzerinden kişisel bir hesap oluşturulması ve tez araştırmasına dair istenen bilgilerin eksiksiz olarak yüklenmesi gerekmektedir).
  4. Son başvuru tarihi 13 Ocak 2023 Cuma günü (saat 23.59’a kadar) olarak belirlenmiştir.

Başvuruların Sonuçlanması:

–Başvuruların nihai değerlendirmesi MBB Encümeni tarafından yapılacaktır.
–Sonuçlar marmara.gov.tr web sitesinden ilan edilecektir.
–Desteğe hak kazanan tez sahipleri, sözleşme imzalamak üzere MBB’ye davet edilecektir.

Başvuru adresi: bilimseldestek.marmara.gov.tr
İletişim adresi: spm@mbb.gov.tr

Etiketler

Bir yanıt yazın