Marinilla Eğitim Parkı

Mimar Giancarlo Mazzanti, Kolombiya'nın Marinilla kentinde hem okul hem de kamusal mekan olan "Marinilla Eğitim Parkı"nı tasarladı.

Marinilla Eğitim Parkı, bir okul binasından çok, kamusal mekan. Binanın yapılma sebebi, “pratiğe dayalı eğitim” hedefi etrafında;  Marinilla sakinleri için bir buluşma, etkinlik platformu oluşturmak ve aynı zamanda Marinilla halkının kültürel kimliklerinin ifade edileceği, tanıtılacağı, destekleneceği ve korunacağı bir mekan yaratmak.

Metal kolonların üzerinde duran yapının en önemli özelliği, kırmızı polikarbonat duvarlarla kapatılmış dersliklerin çevresinde açık havaya doğru uzanan; bahçecilik, ekim-dikim, gitar çalma, kahve içme ve hamakta sallanma gibi Paisa* kültürüne ait aktivitelerin gerçekleştirilebileceği kamusal mekanlar olması.

Bu alanları çevreleyen metal kafesler, mekanda açık hava hissi vermesinin yanı sıra aynı zamanda konferans, tiyatro performansı, konferans gibi etkinlikler için de mekanı korunaklı kılan sınırlı bir iç-dış mekan geçirgenliği sağlıyor.

Birbirine bağlı geometrik formlardan oluşan strüktür, henüz sona ermemiş ağ oluşumunun parçaları gibi. Yani, başka benzer formlar yapıya esnekçe eklenebilir. Yapının bu bilinçli tamamlanmamışlık hali, orada yaşayan topluluklar tarafından zaman içinde modifiye edilip dönüştürülmesi hayaliyle kurgulanmış.

Peyzaj tasarımı için de binanın altındaki alana asma bitkisi ekilmiş. Büyüdükçe binanın içerisine giren bitkinin, binaya zaman içinde renk ve canlılık katması hedeflenmiş.

* Kolombiya’nın kuzeybatı bölgesinde yaşayan halk

Etiketler

Bir yanıt yazın