Mardin 5 milyon turist hedefliyor

Yaklaşık 7 bin yıllık geçmişe sahip olan Mardin, barındırdığı tarihi ve kültürel varlıklar sayesinde yılda 5 milyon turist ağırlamayı hedefliyor.

Yüzyıllardır farklı dil, din ve kültüre sahip insanların barış ve huzur içerisinde yaşadığı Mardin, turizm hedefini her geçen gün büyütüyor. Yılda yerli ve yabancı yaklaşık 1 milyon turistin ziyaret ettiği Mardin, 3 yıl sonra 5 milyon turisti ağırlamayı amaçlıyor.Mardin Valisi Turhan Ayvaz, bir süre önce Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) “Dünya Mirası Geçici Listesi”ne alınmasının ardından, “Mardin Kültürel Peyzaj Alanı”ndaki çok sayıdaki tarihi mekanda “Tarihi Dönüşüm Projesi” adı altında başlatılan restorasyon çalışmalarının hızlandırıldığını söyledi.

Proje tamamlandığında Mardin’in 100 yıl önceki görünümüne kavuşacağını belirten Ayvaz, bu kapsamda tarihi dokuyu bozan 700 binanın yıkılacağını bildirdi.

Bölgenin en huzurlu illerinin başında Mardin’in geldiğine değinen Ayvaz, şöyle dedi:

“Burada farklı diller ve dinlerin bir arada yaşamasından dolayı bir hoşgörü var. Bu hoşgörüden dolayı ilimizde güvenlik sıkıntısı yok. Mardin, turistlerin rahatlıkla gelip gezebileceği bir ilimizdir. Bu konuda yerli-yabancı turistlerin içi rahat olsun. Asayiş noktasında hiç sıkıntımız ve eksiğimiz yoktur. Buraya gelip rahat bir şekilde tatillerini geçirebilirler. Buranın en önemli özelliği kentin güzelliği ve tarihi dokusudur. İnsanlar buraya inanç turizmi için geliyor. Yavaş yavaş turizmin buraya hayat vereceği çok net şekilde anlaşılıyor. Bu nedenle hedefimiz 3 yıl sonra 5 milyon turist sayısına ulaşmaktır. Kentin turizm sektörüyle kalkınmasını amaçlıyoruz. Mardin, kent merkezinin yanı sıra Savur, Midyat ve diğer ilçelerinin tarih ve kültürel değerler açısından çok zengin.”

Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ise Ramazan Bayramı tatili nedeniyle çok sayıda kişinin gezmek için Mardin’e geldiğini belirterek, bu nedenle otellerdeki doluluk oranın yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye’de yaşayan herkesin Mardin’i görmesi gerektiğini savunan Ayanoğlu, “Turizmin gelişmesi için belediye olarak büyük çaba gösteriyoruz. Mardin 3 yıl sonra 5 milyon turisti ağırlayacak potansiyele sahiptir. Bu hedefimize ulaşacağız” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın