Marble Fuarı’nda Ziyaretçi Rekoru

MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yabancı ziyaretçi sayısını yüzde 44 artırdı. Yabancı katılım ise 193’ten 213’e yükseldi.

MARBLE -23. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, doğaltaş sektörünün yoğun ilgisiyle geçtiğimiz yıla oranla yüzde 44 artış gösterek yabancı ziyaretçi sayısını 8 bin 965’e çıkardı.

22-25 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuara yerli ziyaretçilerle birlikte 104 ülkeden 50 bin 218 ziyaretçi geldi.

Katılımcı Sayısı Arttı
Doğaltaştan, sektörde kullanılan iş makinelerine kadar tüm doğaltaş sektörünü kucaklayan 23. MARBLE, katılımcıları arasına bu yıl, Lübnan, İsviçre, Vietnam ve Avusturya’yı da ekledi.

30 ülkeden ve 48 ilden gelen katılımcıların yer aldığı fuar, yabancı katılımcı sayısını 193’ten 213’e çıkardı.

İşlenmiş ürünlerin ön plana çıktığı fuarda, özellikle yabancı ziyaretçiler, farklı renk ve desenlere sahip Türk doğaltaşlarına büyük ilgi gösterdi.

Tasarımlar Fark Yarattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından, 139 bin metrekare alanda düzenlenen fuara, yurtdışından en büyük katılımı İtalya yaptı. 82 firma ile fuara katılan İtalya’yı 37 firma ile Çin ve 20 firma ile Hindistan izledi. Metraj alanında bin metrekare büyüyen fuarda, Çin katılımı da iki kat arttı.

25 bin ton blok taşın sergilendiği MARBLE’da yer alan stantlar, tasarım yönleriyle de dikkat çekti. Abajurdan, gece lambasına; duvar kaplamalarından, masaya; ev dekorasyon eşyalarından, şömineye kadar pek çok farklı tasarım sergilendi.

Mermer ve doğaltaş işleme endüstrisinin de yeraldığı fuarda, 3 bin 235 metrekare alanda sergilenen iş makinelerinin pek çoğunun üzerinde “satılmıştır” yazısının yer aldığı gözlendi.

23. MARBLE; doğaltaş sektörünü bir araya getirmesinin yanı sıra IV. Uluslararası Taş Kongresi ile mimar, mühendis ve inşaat sektörünü de buluşturdu. Özellikle mimarlık ve mühendislik bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği oturumlarda, doğaltaşın kullanımının artmasına yönelik çağrılarda bulunuldu.

“Sektör Sohbetleri” adı altında ilk kez düzenlenen etkinlikte ise dünya çapında yayın yapan sektör yayınlarının temsilcileri ile keyifli sohbetler gerçekleştirildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın