Marangozluk ile Hesaplamalı Tasarım Teknolojisinin Birleşimi: Kusugibashi

Marangozluk ile Hesaplamalı Tasarım Teknolojisinin Birleşimi: Kusugibashi

Kengo Kuma & Associates, Japonya’daki Shuto Kasabası'nın Osogoe bölgesinde, 2018'de selde yıkılan bir köprüyü yeniden inşa etti.

“Kusugibashi” olarak adlandırılan projede, marangozluk hesaplamalı tasarım teknolojisiyle birleşerek ahşap bir köprü ortaya çıkmış. Sonuçta, yerel topluluk için bir yenilenme sembolü olarak hizmet eden detaylı bir köprü inşa edilmiş.

Tekrarlayan tahribat olasılığını azaltmak için Kengo Kuma’nın ekibi, yapıyı 105 kare selvi korkuluklarla güçlendirilmiş betonarme (RC) bir strüktür üzerine inşa etmeye karar vermiş. Korkuluklar, yolu nazikçe saran bir eğri oluşturan parçalarla, çevredeki dağ silsilesinin dış hatlarını taklit edecek şekilde düzenlenmiş.

Kengo Kuma & Associates, yerel ahşap inşaatlarda kullanılan en yaygın boyuttaki bileşenleri seçerek yeni köprüye insan ölçeğinde tanıdık bir nostaljik görünüm kazandırmış. Ahşap yapı, Japon marangozluk tekniklerini gelişmiş hesaplamalı tasarım teknolojisiyle birleştirerek oluşturulmuş. Bu sayede köprü, geleneksel inşaat mühendisliği yapılarında daha önce hiç görülmemiş hassas bir ifade sunuyor.

Kusugibashi köprüsünün her iki tarafında, Asahi-Shuzo bira fabrikası tarafından yaratılan, benzersiz sake üretimi ile ünlü ve köprünün inşası için odun bağışlayan bir Japon olan “Dassai” satan bir “Dassai” bira fabrikası ve mağazası var.

Etiketler

Bir yanıt yazın