Mapeo Studio’dan, Değişken Mekân Kurgularına Özel Dekoratif Haritalar

Yaşadığımız veya benimsediğimiz şehirlerin bizlerde bıraktığı izleri ve anıları, yaşadığımız mekanların birer parçasına dönüştürmek üzere yola çıkan bir start-up atölyesi olan Mapeo Studio, değişken mekân kurgularına özel olarak dekoratif haritalar tasarlıyor.

Mapeo Studio, hikayesini ve çalışmalarını şöyle anlatıyor:

Şehir haritalarına dayandırdığımız ana fikir; seyahat etmeyi, gezmeyi ve farklı dünyalar keşfetmeyi tutku haline getirmiş insanlar için çok şey ifade ediyor. Değişken mekân kurgularına özel olarak tasarladığımız dekoratif haritalar, soyut, modern ve aynı zamanda interaktif bir öğe kimliği üstleniyor.

Almış olduğumuz mimari tasarım eğitimi ile maket pratiğimizi konsolide ederek geliştirmiş olduğumuz Mapeo Studio, dünyanın herhangi bir şehrinden çeşitli yazılımlar ile veri elde ederek, bize sınırı olmayan bir tasarım esnekliği kazandırıyor. Bu esneklik, kullanıcının da üretim sürecine dahil olabilme özgürlüğünü vermesini, ve iki tarafın da benimsediği bir tasarımı ortaya çıkmasına olanak sağlıyor.

Üç başlık altında kategorize ettiğimiz tasarımlarımız gerek malzeme, gerekse tasarım mantalitesi olarak birbirinden ayrışıyor. Framed Mapeo, Your Mapeo ve Open Mapeo olarak adlandırdığımız haritaları, akrilik, mantar ve ahşap malzeme çeşitlerini lazer kesim tekniği kullanarak hazırlıyoruz. Bu üç ana kategorinin haricinde, spesifik bir duvar ölçüsüne veya farklı harita ölçeklerine göre de tasarım yapılması mümkün olabiliyor.

Framed Mapeo, 3 farklı boyda hazırlanan çerçeveli tablolar, şehrin üst ölçekte karakterini oluşturan yolları, kıyı şeridi ile birlikte iki ayrı katman olarak tasarlanıyor.

Your Mapeo, ahşap pano tablolar, bizim ve sevdiklerimiz için özel olan şehirlerdeki hikayeleri ve anıları pinleyebilme imkanı sunuyor.

Kentlerin karakteristik dokusuna, ikonik yapılarına, sokak ve caddelerine daha soyut yaklaştığımız bir tasarım olan Open Mapeo’da, kentin uç sınırlarını kullanıcının hayal gücüne bırakıyoruz.

Etiketler

Bir yanıt yazın