Mantardan Ev

2019 yılında RIBA South, RIBA South Sustainability ve RIBA National ödüllerini kazanan, RIBA Stirling Ödülü’nde ise finale kalan ev CSK Architects tarafından tasarlandı.

Thames Nehri’nin kenarında, Eton College Şapeli’nin gotik siluetini hatırlatan, yeşilliğin arasından sıyrılan beşli piramidal çatıya sahip bu yapı tamamen mantardan (şişe mantarı yapımında kullanılan, mantar meşesinden üretilen ’mantar’) üretilmiş duvarlara ve taşıyıcı yapıya strüktüre sahip.

CSK Architects’in kurucularından Matthew Barnett Howland ve Dido Milne’nin kendileri için tasarladığı ev prefabrik mantar bloklardan oluşan duvarlar ve zeminde ahşap parçalardan üretilmiş. Dahası, evin üretiminde kullanılan mantar, tamamen şişe mantarı ve ağaç sanayisinin yan ürünü parçalar kullanılarak üretilmiş.

Tamamen geri dönüştürülebilir malzemeler ile inşa edilen ve karbon-negatif olan evi mimarlar yerinde, el yordamı ile, yapıştırıcı veya harç kullanmadan birleştirerek üretmiş. 44 m² inşaat alanına sahip ev, MPH Architects tarafından uygulanmış.

Bartlett School of Architecture ortaklığında test edilip Matthew Barnett Howland, Dido Milne ve Oliver Wilton tarafından geliştirilen mantar tuğla kiti kullanılarak üretilen bu ev rahatlıkla, herhangi bir araç veya aracı kullanmadan kurulup sökülebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın