Mantar Meşe Ağaçları Arasında Bir Ev

Hugo Pereira Arquitetos tarafından tasarlanan aile evi, mantar meşe ağaçlarının arasında bulunuyor.

Fotoğraflar: Ivo Tavares

Konut, neredeyse bozulmamış ve değişmeden kalan olağanüstü morfolojik özelliklere sahip bir arazi üzerinde yer alıyor. Yaklaşık 12 bin metrekarelik arazi, çok sayıda mantar meşe ağacının varlığından dolayı doğal koruma alanı içinde yer alıyor.

Çevreyle olan güçlü ilişki hesaba katılarak doğa, evin ayrılmaz bir parçası ve iç mekânsallığın geliştirilmesinde kilit bir unsur haline gelmiş. Doğal çevre ve manzara, evin yapımında belirleyici unsurlar olmuş.

Eve, mantar meşe ağaçlarının etrafından dolanan, stratejik olarak aydınlatılmış, Portekiz granit taşından yapılan yoldan ulaşılıyor. Yapı elemanlarının seçimi, ortaya çıkan görsellik ve çevresi dikkate alınarak belirlenmiş.

Evin dış cephesi, yüzeylerin ölçeğine göre kesilmiş, çam ağacından kalıplar kullanılarak betondan inşa edilmiş. Cephelerdeki eğim ve renk, çevrenin yeşili tonunu vurgularken arazinin sürekliliği içinde ve doğada evi gizliyor.

Evin iç mekanı büyük ve aydınlık alanlara sahip. Evin iç mekanında mevcut mobilya parçaları ve dekoratif unsurlar özenle seçilmiş.  Mutfak, yemek ve oturma odasına açılırken üst katta 3 yatak odası ve panoramik manzara sunan bir alan bulunuyor.

Zemin, iç mekandan dış terasa devam eden siyah seramikle kaplı.

Etiketler

Bir yanıt yazın