Manolya Ağacı Etrafında Şekillenen Bir Ev: Magnolia House

Ekvador merkezli Estudio Felipe Escudero tarafından tasarlanan 700 metrekare alana sahip Magnolia House, Puembo'nun Los Arrayanas yerleşiminde, bir dağ vadisinin tepesinde yer alıyor. Minimalist, tek katlı konut, bitkilerle kaplı merkezi bir avluda bulunan büyük bir manolya ağacını çevreleyecek şekilde düzenlenmiş.

Mimar Felipe Escudero, evi, çocukluk aşkı olan manolya ağaçlarıyla projenin temelini oluşturan annesi için inşa etti. Mimar, “Bütün ev ağacın etrafında dönüyor” şeklinde projeyi açıklıyor.

Mimarlık ofisi tarafından “az önce inmiş bir uzay gemisi” olarak tanımlanan büyük evin tepesinde, geniş açıklıklar ve çıkıntılara sahip bir beton levha bulunuyor. Escudero, “Bu, sert ve ağır bir malzemenin uzayda yüzüyormuş gibi görünmesini sağlıyor” diye açıklıyor, ayrıca çıkmaların altlarındaki alanlara doğal soğutma sağladığını da belirtiyor.

Beton katman, yalnızca evin odak noktası olan manolya ağacı tarafından kesintiye uğruyor. Beton çatı bu noktada, tabandan tavana cam duvarlardaki cam kapılardan erişilen, avluyu kısmen çevreleyen eğimli duvarlar oluşturarak eğiliyor ve zemine dokunuyor.

Ziyaretçiler, avluya bakan geniş bir fuayeden eve giriyorlar. Evin solunda bir çocuk yatak odası ve banyosunun yanı sıra ebeveyn yatak odası, banyo ve gömme dolap bulunuyor. Orta avluyu geçtikten sonra yine sol tarafta bahçedeki uzun bir yüzme havuzuna bakan geniş bir terasa açılan, iç mekandan geniş sürgülü kapılarla bölünmüş bir iç/dış oturma odası bulunuyor.

Evin sağ tarafında, ziyaretçiler için daha küçük bir banyonun yanı sıra bir misafir yatak odası ve banyosu bulunurken, yine teras yakınında hem ana hem de ikincil bir mutfak bulunuyor. Her iki yanda kapalı oturma odası ve ana mutfakla çevrili olan yemek alanında, mermer kaplı bir masa ve mimarlık ofisinin ilk mobilya koleksiyonu olan Near Life’ın dokulu sandalyeleri bulunuyor.

Bu mobilya serisinden, ziyaretçilerin oturup havuza bakabilecekleri terasa yerleştirilmiş iki adet beyaz puf, oturma odalarında organik formları andıran beyaz koltuklar da yer alıyor. Tasarımda bir diğer dekoratif eleman olarak 3D baskılı cam elyaf heykel ve kabarcıklı, şeffaf bir tüp içine yerleştirilmiş şerit aydınlatma kullanılıyor.

Magnolia House’un atmosferine değinen Escudero, “Annem her zaman modern sanata ilgi duymuştur, bu nedenle evdeki mimari, iç mekanlar ve bahçeler, bu sanat biçimini takip ediyor,” diyor. Tasarım, şekillerin eğlenceli kullanımıyla sunduğu hiper-işlevsellik ile malzemelerin neredeyse imkansız kullanımlarıyla yarattığı sihri birleştiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın