Manisa’ya Modern Havacılık Merkezi

Manisa'ya 25 kilometre uzaklıktaki Yuntdağı bölgesindeki Tekelliler köyüne imece usulüyle 1.5 milyon lira tutarında Sportif Havacılık Merkezi kuruluyor.

Spil’den yamaç paraşütü ve yelken kanatlarla atlayanlar Tekelliler köyündeki merkeze inebilecek. Model uçaklar uçurulabilecek.

Merkezle ilgili toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa Havacılık Topluluğu Derneği (MANHAT) Başkanı Arif Bakkaloğlu, Manisalı Dev Öğrenciler ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

370 Metrelik Pist

Türkiye’nin en modern Sportif Havacılık Merkezi olacak tesisin 5 ayda tamamlanacağını açıklayan Vali Daşöz, 1.5 milyon TL’ye mal olacak tesiste ‘Model Uçak’, ‘Yamaç Paraşütü’ ve ‘Yelken Kanat’ kurslarının açılacağını bildirdi. 109 dönüm alan üzerine inşa edilecek olan tesis için Zafer Kalkınma Ajansı’nın 500 bin TL, Manisa İl Özel İdaresi’nin 300 bin TL, Manisalı Dev Öğrenciler’in 300 bin TL destek sağlayacağını vurgulayan Daşöz, paranın geri kalan kısmının da sponsorlar aracılığı ile tamamlanacağını söyledi.

Vali Daşöz, inşa edilecek olan tesise Spil Dağı’nda bulunan uçuş kulelerinden atlayan paraşütçüler ve yelken kanatçıların yanı sıra İzmir’den havalanan bazı insanlı hava araçları ile hava ambulanslarının da inebileceğini bildirdi. Merkezde 370 metre uzunluğunda ve 27 metre eninde pist yapılacağını aktaran Vali Daşöz, tesisin isminin ‘Manisa 251 Bin Dev Öğrenci Altın Kanatlar Hava Sporları Merkezi’ olacağını ifade etti.

Vali Daşöz, tesisin uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak düzeyde tasarlandığını belirtirken, yapım çalışmalarının 13 Mayıs’ta başlayacağını açıkladı. Manisa’nın 1 yıl içinde hava sporlarında Türkiye’de ilk 3 içinde yer alacağını iddia etti. RIDVAN KÖRPE

“İzmir’in gölgesinden kurtulacak”

MANHAT Başkanı Arif Bakkaloğlu ise, “Manisa bu tesisle İzmir’in gölgesinden kurtulup, Eskişehir ile yarışmaya başlıyor” dedi. Tekelliler köyündeki alanın köy tüzel kişiliğinden alınıp Hazineye devredildiğini aktaran Bakkaloğlu, “Hazine’den de Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’ne verildi. Dolayısıyla tesis Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce işletilecek” diye konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz ise, projenin kentin prestijini artıracağını belirterek, “Türkiye bugün insansız hava uçaklarını, kendi helikopterini yapan bir ülke haline geldi. Bu tesis sayesinde Manisa dikkat çekecek ve alternatif turizmimiz canlanacak” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın