Manisa’nın göbeği için yıkım kararı

Yeşil alan olarak tescil edilmesine rağmen önceki belediyenin 10 yıllık geçici ruhsat verdiği prerabrik yapıdaki 2 işletme için "yıkım" çıktı

Manisa’da kent merkezinde Gazi Mustafa Kemal Caddesi ile Cumhuriyet Bulvarı’nın kesiştiği Meydan Kavşağı’nda yeşil alan olarak tescillenen, bir önceki belediye tarafından 10 yıllık geçici ruhsat verilen arsaya yapılan ve işletmeye açılan bina yıkımla karşı karşıya kaldı. Ruhsatın iptalini isteyen bir vatandaş, 28 Temmuz 2008’de Manisa İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı. Danıştay “kararın düzeltilmesi isteminin reddine” karar verdi.

Belediye panoları
Coffe Corner ve Pizza House’un hizmet verdiği binanın çevresine Belediye tarafından “Bu alanda yapılacak yıkım çalışmasının Manisa Belediyesi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemiz ilgili mahkemece alınan kararı uygulamaktadır” yazılı panolar konuldu. İşletme sahipleri adına açıklama yapan Nezih Görgün, alana 2008 yılında yatırım yapma kararı aldıklarını belirtti. Görgün, “Alanın sahibi 11 kişidir. 1987 yılında dönemin belediyesi bu alanı yeşil alan ilan etmiş. 5 yıl içinde kamulaştırılmadığı için yasal hak kullanılarak 10 yıllık geçici ruhsat alındı” dedi. Dava yüzünden ruhsatın iptal olduğunu kaydeden Görgün, “Kafemizi yapalı 40 ay oldu. 10 sene ruhsatımız vardı. Burası Manisa’nın en prestijli yeri. İşletmemizin yıkılmaması için Manisa Belediyesi tarafından Revizyon İmar Planı yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Başka çaresi yok
Manisa’nın MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise ruhsat iptal davasının Danıştay’da onandığını belirterek, “İçişleri Bakanlığı’ndan da yazı geldi. Mahkeme kararını uygulamazsak, bana görevi kötüye kullanma davası açılır. Sonunda hapis bile var” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın