Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğrencileri Belenco ile Buluştu

Kuvars yüzeyler Türkiye merkezli uluslararası üreticisi Belenco®, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinin düzenlediği "Kompozit Yapı Malzemeleri" konulu seminere konuk oldu.

10 Mayıs 2012 Perşembe günü Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde düzenlenen seminerde konuşan Belenco® Kuvars Yüzeyler Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Berk Kuter, öğrencilerle yaptığı söyleşide dünyadaki trendlere de değinerek: “Teknolojik gelişmelerin paralelinde geleneksel malzemelerin yerini tüketici ihtiyaç ve beklentilerini daha üst düzeyde karşılayan yenil nesil malzemeler alıyor. Kuvars yüzeyler, diğer bir adıyla kompoze taşlar, makroskobik olarak birbirinden ayrı iki ya da daha fazla malzemenin bir araya getirilmesi ile imal edilen yüzeylerdir. Türkiye’nin zengin, nitelikli ve olağanüstü derecede sağlam ve dayanıklı kuvars mineraline, sanat ve mühendislik katarak katma değeri yüksek, çağdaş tasarımlarla uyumlu estetik ve işlevsel yüzeyler üretiyoruz. Özellikle markasız, geleneksel bir pazar olan mutfak ve banyo tezgahlarında Belenco gibi yüksek teknoloji ürünümüzle bu alana “marka” kavramı getiriyoruz. Tasarımla teknolojiyi birleştirerek günümüzün en tercih edilen yüzeyini üretiyoruz. Hızlı değişen mimari trendler ve tüketici beklentileri doğrultusunda sürekli yeni tasarımlar ve yepyeni yüzey alternatifleri üzerinde çalışmalar yaparak sektörün gelişimine önemli katkılar sağlıyoruz. Burada başarımızın anahtarı Ar-Ge yatırımımız. Kendimizi dünyadaki değişim ve gelişime endeksleyerek sürekli araştırma ve geliştirme projeleri üretiyor, bu alana kaynak ayırmaktan kaçınmıyoruz” diye konuştu.

Seminer sonunda teşekkür plaketini Celal Bayar Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nurşen Saklakoğlu’ndan alan Kuter, öğrencilerin kompozit yüzeyler hakkındaki sorularını da yanıtladı. Öğrencilerden özellikle kompozit malzemelerle ilgili gelen soruları detaylı olarak yanıtlayan Kuter, bu malzemelerin banyo ve mutfak yüzeylerinde kullanımıyla ilgili özelliklerini de şu sözlerle vurguladı; “Kompozit malzemelerin kolay şekillendirilebilme, aşınma ve çizilmeye dayanım, korozyon ve kimyasal etkilere karşı yüksek mukavemet, gözeneksiz hijyenik yapı ve kalıcı renklendirme gibi avantajları, kuvars taşlarının şıklığı ve dayanıklılığı ile birlikte tüm mutfak ve banyo yüzeylerinde tercih edilmelerinin en önemli sebepleridir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın