Manisa Belediyesi’nde İşler Tatlıya Bağlandı!

Manisa Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında önceki mecliste reddedilen üç dev proje tek tek oylanarak kabul edildi. Kabul edilen projeler arasında Manisa Belediyesi Hizmet Binası da bulunuyor. Belediyenin resmi internet sitesindeki haber şu şekilde...

TEDAŞ yanında bulunan alana yapılacak Oda Dernekler Binası Projesi ile Yeni Garaj alanına yapılacak olan Belediye Hizmet Binası ve Kapalı Pazaryeri projeleri oybirliğiyle kabul edilirken; Saruhan Otel yanındaki alana yapılması planlanan Laleli Ticaret Merkezi ve Rezidanslar Projesi ise, AKP ve Bağımsız grubunun ret, CHP grubunun çekimser oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Projelerin Manisa’ya hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Meclis üyelerine teşekkür etti.Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında, Kültür Merkezi Belediye Meclis Toplantısı’nda gerçekleştirildi. Belediye Meclis üyelerinin masalarına bırakılan laleler, toplantıya renk kattı. Lale sezonu olması nedeniyle Manisa’nın çeşitli cadde, sokak ve bulvarlarına laleler ektiklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mevsimsel olarak lalelerin yeni açması nedeniyle meclis üyelerine de jest olarak masalarına laleler bırakıldığını ifade etti. Meclis üyeleri de yapılan jestten dolayı Başkan Ergün ve ilgili müdürlüğe teşekkür etti. Daha sonra gündem maddeleri arasında yer alan 2011 yılına ait Denetim Komisyonu raporu okunarak, oylamaya sunuldu.

Bütçede yüzde 99,5 gerçekleşme

Denetim Komisyonu başkanlığını yürüten Belediye Meclis Üyesi Ziya Elmalı, 11 adet müdürlüğün denetimini yaptıklarını belirterek, “2011 yılında 139 milyon 613 bin 980 TL Belediye’nin yatırım ve giderlerini oluşturmuştur. Gelirlerin denetimi yapılmış, Belediye’nin gelirleri 137 milyon 834 bin 183 TL olarak gerçekleşmiştir. Belediye bütçesinde yüzde 99,50 oranında bir gerçekleşme görüyoruz. Manisa Belediyesi’nin gelir ve giderleri oranındaki dengeyi iktisadi olarak mali disiplin diye tanımlayabiliriz. Komisyonumuzun usulen bir denetleme yapmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Gerçek bir denetim oldu” dedi.

Faaliyet Raporu oylandı

Denetim Komisyonu raporunun okunması ve oylanmasının ardından 2011 yılına ait faaliyet raporunun oylanmasına geçildi. Oylama öncesi Belediye Başkanı Cengiz Ergün, usulen Meclis Başkanlığını MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü’ne devretti. Faaliyet raporu üzerine söz alan AKP Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, Faaliyet Raporu’na ret oyu vereceklerini belirtirken, CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci ise grup olarak maddeye çekimser kalacaklarını ifade etti. MHP grubu adına konuşan Hüseyin Köroğlu, Manisa’nın güzelleştirilmesi anlamında çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Manisa Belediyesi’nin 2011 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Faaliyet raporunun oylanmasının ardından Encümen Üyesi seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylamanın ardından Süha Akyüz, Hüseyin Köroğlu ve Engin Sinarer, Encümen üyeliklerine seçildi. Daha sonra ihtisas komisyonlarına üye seçimleri de yapıldı. İmar Komisyonu’na Mehmet Palabıyık, Sezai Gürcan, Tamer Çipiloğlu, Can Mercül ve Hasan Karabulut; Bütçe Komisyonu’na Ziya Elmalı, Ali Aktaş, Engin Kümüştekin, Ahmet Buruş ve Yasan Demir; İdari Komisyon’a Haldun Oluç, Hüseyin Alp, Mazlum Yüzgider, Abdullah Ata ve Müzeyyen Yoğurtçu seçildi.

Ova yollarına 30 ton mazot daha

Meclis gündem maddeleri arasında Manisa Ziraat Odası Başkanlığı’nın ova yolları düzenlemesi ikinci etabı için Manisa Belediyesi’nden 50 ton mazot talebi de görüşüldü. Ova yollarının birinci etap düzenlemelerinde Manisa Belediyesi olarak 50 ton mazot desteği verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ikinci etap çalışmalarının başlamasıyla birlikte yine Meclis’te 20 ton daha destek verdiklerini belirtti. Başkan Ergün, talebin 30 ton olarak oylanmasını teklif etti. AKP ve CHP gruplarının da 30 ton mazot desteğinde hemfikir olmasıyla yapılan oylamada, ova yollarına 30 ton daha mazot desteği verilmesine karar verildi.

Dev projeler tek tek oylandı

Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısında oy çokluğuyla ret oyu verilen Laleli Ticaret Merkezi, Belediye Hizmet Binası ve Oda Dernekler Binası projeleri, Nisan ayı toplantısında yeniden gündeme alınarak, tek tek oylandı. Mevcut Yeni Garaj alanına yapılması planlanan Belediye Hizmet Binası ve kapalı pazaryeri projesi ile TEDAŞ binası yanına yapılması planlanan Oda Dernekler Binası İkiz Kuleler projesi MHP, AKP, CHP ve Bağımsız grupların oylarıyla oybirliğiyle kabul edildi. Saruhan Otel yanındaki atıl durumda bulunan arsaya yapılması planlanan Laleli Ticaret Merkezi projesi ise AKP ve Bağımsız grubunun ret, CHP grubunun çekimser oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Bütün hizmetler Manisa için

Projelerin kabul edilmesinin ardından Meclis üyelerine yönelik bir teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Kimsenin burada bir art niyet, kötü düşünce içerisinde olmadığına inanıyorum. Yapılacak olan bütün hizmetler, Manisa için yapılacaktır. Manisa’daki vatandaş için yapılacaktır. Allah, inşallah bunları başlatıp, bitirmemizi nasip eder. Biz görürüz görmeyiz, bunu da zaman gösterir. Ama bir teşebbüstür. Sonuçta bunu icraata çevirmek Manisa’nın hayrına olacaktır. Teşekkür ediyorum” dedi. AKP Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik ile CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci de, projeler ile ilgili yaptıkları konuşmada, Manisa’ya yapılacak her hizmetin yanında olduklarını ifade ettiler.

Subay Lojmanları için top Anıtlar Kurulu’nda

Meclis’te Subay Lojmanları’nın bulunduğu alana yapılacak olan katlı otopark konusu da görüşüldü. Milli Savunma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın onayının ardından projenin hazırlanması sürecine gelindiğini belirten ve söz konusu alanla ilgili Meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, “Subay Lojmanları yanındaki Verem Savaş Dispanseri ve Kitapsaray’ın tescilli binalar olmasından dolayı Anıtlar Kurulu’ndan onay alınması gerektiği karşımıza çıktı. Anıtlar Kurulu da, imar plan tadilatları yapıldıktan sonra biz konuyu inceleriz dedi. Bu kararın projelerle birlikte Anıtlar Kurulu’na gitmesi gerekiyor” dedi. Madde, oybirliğiyle kabul edildi.

Ulucami’de konut alanı yeşil alan olarak tescilleniyor

Toplantıda önceki dönemde imar alanı olarak belirlenen ve tarihi Ulucami’nin önünün kapanmasına yol açacak planda değişikliğe gidildi. Bölgenin planda, yeşil alan, rekreasyon alanı ve vatandaşların yararlanabileceği sosyal alanlar olarak düzenlenmesi için oturuma ara verilerek, İmar Komisyonu’nda görüşülmesi istendi. AKP ve CHP gruplarının konu ile ilgili acele hareket edildiği yönündeki itirazlarına ilişkin konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yeşil alan yapacağız, rekreasyon alanı yapacağız. İnsanların orada sosyal amaçlı vakit geçirebilecekleri alanları çıkaralım diyoruz. Bir an önce bunu hayata geçirelim istiyoruz. Kamulaştırma farklı, buranın konut alanından yeşil alana dönüştürmek farklı. Bunları karıştırmayın” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil de, o bölgede 2005 yılında yapılan imar çalışmasıyla Ulucami’nin önündeki parsellerin ikiz nizam, bitişik ikiz nizam şeklinde konut alanı olarak düzenlendiğini, yapılacak imar tadilatıyla önceki dönemde dubleks konut alanı olarak ayrılan bölgelerin tamamen konut yapımına kapatılıp, yeşil alan olarak planda belirtileceğini söyledi. Görüşmelerin ardından maddenin karara bağlanmak üzere İmar Komisyonu’na sevki oy birliğiyle kabul edildi.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın