Manisa Belediye Hizmet Binası’nın İki Yarışma Projesi de Uygulanmıyor

Manisa Belediyesi, hizmet binası tasarımı için açtığı iki yarışmanın ardından, projeyi elde etmek için ihale yöntemini seçti.

1. Ödül, Manisa Belediyesi Hizmet Binası ve Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması

Manisa Belediyesi, hizmet binasını elde etmek için 25 Kasım 2005 tarihinde  “Manisa Belediye Hizmet Binası Ticaret Merkezi ve Kentsel Mekan Düzenlemesi Ulusal Mimari Proje Yarışması”nı açmış ve Evren Başbuğ, İnanç Eray, Ceyhun Baskın ve Özcan Kaygısız’dan oluşan ekip birinci ödülü kazanmıştı. Ancak projeyi uygulamaktan vazgeçen belediye, 11 Şubat 2011 tarihinde hizmet binası için ikinci yarışmayı açtı. 4 Temmuz 2011 tarihinde sonuçlanan “Manisa Belediyesi Hizmet Binası ve Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın birinci ödülünü ise Kerem Piker ve Mehmet Can Anbarlılar’dan oluşan ekip kazandı.

2011 yılında yarışma ile elde edilen proje, 2012 yılında Manisa Belediye Meclisi tarafından önce reddedildi, ardından onaylandı. 

Uygulanmayan 2 yarışma projesini takiben, Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet binasını elde etmek için ihale yöntemini seçti. Belediye yeterli tecrübeye sahip adayları teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet etti. 

Başvurular 3 Temmuz 2015, Cuma günü Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda değerlendirilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın