ManifestOL’dan İlk Yayın Dosyası İçin Açık Çağrı

ManifestOL, peyzaj mimarlığı disiplinine ait konuları kuramsal ve eleştirel düzlemde tartışmaya açmayı amaçlayan bir blog.

ManifestOL, bir grup akademisyen ve öğrenciyi bir araya getiren bir blog. Ülkemizdeki peyzaj mimarlığına dair kuramsal ve eleştirel üretimlerin azlığından yola çıkarak kurulan bloğun temel amacı, Peyzaj Mimarlığı disiplinine ait konuları formel ve enformel temsil biçimleriyle kuramsal ve eleştirel düzlemde tartışmaya açmak ve bu temsiller ile bir tartışma ve paylaşım platformu oluşturmak. Bu platform ile, hem peyzaj mimarlığında ulusal düzlemde güncel kuramsal bilginin üretimi hem de eleştirel bakış ve özgür ifadenin gelişimi hedefleniyor. 

Bir ulusal, mesleki, üretim ve düşünce ortamı olan bloğa, mesleki diyalogların çoğalması amacıyla herkes yazar olabiliyor ve ortamı zenginleştirecek belli seviyedeki her türde üretim (köşe yazısı, makale, eleştiri, deneme, video, poster, haber, vb. gibi) kabul görüyor.

Bu kapsamda ManifestOL, ilk yayın dosyası için açık çağrı yapıyor. Çağrı, ManifestOL’un ulusal ve mesleki üretim ve düşünce ortamına katkıda bulunmak isteyen herkese açık. Dosya, “Uzakta Ama Çok Yakında” ana başlığı üzerinden küresel iklim değişikliği üzerinden ilerlemeyi hedefliyor ve konuyu büyük paydaşlardan küçük paydaşlara, toplumdan bireye uzanan bir perspektifte incelemeyi, gerçek bir olgunun gündelik hayata neden yansımadığını anlamayı amaçlıyor. Kaçınılmaz ancak gündelik hayatta da bir o kadar gözden kaçan iklim değişikliğine karşı dayanıklı peyzajlar yaratmanın önemini ele alacak her türlü yazılı, görsel veya işitsel üretimler için son başvuru tarihi 20 Mart 2019.

Çağrıya katılmak isteyenler için:

Üretimler için manifestol@yandex.com adresine e-posta atarak çağrıya başvurulması gerekmektedir. Üretimlerin sergilenmesi Manifestol’un internet sitesi ve instagram hesabı üzerinden yapılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın