Manhattan’daki Otobüs Terminali Foster + Partners Tarafından Yenileniyor

73 yıllık, Manhattan'daki eski otobüs terminali Foster + Partners tarafından tasarlanan yeni proje ile dünya standartlarında bir tesise dönüştürülüyor.

Foster + Partners ve A. Epstein and Sons International Inc. tarafından tasarlanan ve Port Authority ile sözleşme altında olan terminal, bölgenin 21. yüzyıl toplu taşıma ihtiyaçları için hizmet ederken kullanıcıları için alanının en iyisi olmayı amaçlıyor.

2.1 milyon metrekarelik yeni terminalin 2040 ile 2050 yılları arasında öngörülen yolcu artışını karşılamak ve çevre sokaklardaki otobüs trafiğini ortadan kaldırarak toplumun endişelerini gidermek üzere tasarlanmış son teknolojide bir ulaşım merkezi olması bekleniyor. Binanın dışa dönük perakende mağazası hem yolculara hem de yerel topluma fayda sağlarken binayı sokak seviyesinde daha geçirgen ve davetkar hale getirecek şekilde.

10 milyar dolarlık projenin bir parçası olarak yapının kalbinde büyük bir atrium oluşturmak için 41. Street’in bir bölümü kalıcı olarak trafiğe kapatılacak. Merkezi bir tavan penceresinden doğal gün ışığı alacak olan atrium, şehir için canlı ve yeni bir kamusal alan olması için tasarlanmış. Binanın iç mekanlarını canlandırmak ve caddeyle bağlantısını güçlendirmek için ise arka duvar tamamen camla kaplanmış.

Merkezi konumdaki merdivenler, yürüyen merdivenler ve asansörler, binaya varıldığı andan itibaren net bir şekilde tanımlanabilir şekilde düzenlenmiş. Çok katlı atriumla ise çeşitli katlar arasında net görsel bağlantılar oluşturarak yön bulmak daha sezgisel hale getirilmiş. Atrium, cadde seviyesindeki iki ana girişten veya yer altındaki metrodan erişilebilir vaziyette. Zemin kat ile metro seviyesi arasındaki boşluklar, aralarındaki bağlantıyı güçlendirecek şekilde tasarlanmış.

Net sıfır emisyon gayesiyle tasarlanan terminalin tamamen elektrikli otobüs filoları sağlayacağı ve 21. yüzyıl teknolojisinin imkanlarını sürekli olarak kullanacağı biliniyor. Yeni terminalin batısındaki Port Authority arazisi üzerine inşa edilen bir hazırlama + depolama tesisi ve Lincoln Tüneli’ne doğrudan giden ve gelen rampaların şu anda çevredeki şehir sokaklarında dolaşan ve park eden otobüsler için ek kapasite yaratması amaçlanıyor.

Proje tamamlandığında, toplum genelinde refahı artırmak için 3,5 dönümlük kamuya açık yeşil alan ortaya çıkacak.

Proje aşamalı olarak inşa edilecek, yeni ana terminal 2032 yılında tamamlanana kadar geçici bir terminal olarak hizmet verecek olan hazırlama + depolama tesisinin 2028 yılında tamamlanması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın