Mamak Cezaevi Otel Olacak

Mamak Askeri Cezaevi'nin İnsan Hakları Müzesi olması için kampanya başlatan ve proje yarışması düzenleyen Mimarlar Odası, Genelkurmay Başkanlığı'nın cezaevi alanına otel yapacağını iddia etti.

‘PROJE MAKETLERİ TAMAM’

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, Genelkurmay Başkanlığı’nın, 12 Eylül darbesinin simge mekânlarından ve adı işkencelerle anılan Mamak Askeri Cezaevi alanıyla ilgili olarak otel projesi hazırladığını ileri sürdü. Proje maketlerinin tamamlandığını savunan Hakkan, “Hitler’in toplama kamplarının otele çevrilmesiyle Mamak Cezaevi’ne otel yapılması aynı şey. Buna cesaret etmek bile büyük bir vicdansızlıktır. Eza çekilen yerde sefa çekilmez” dedi.

‘GELİN, 12 EYLÜL’LE HESAPLAŞALIM’

Cezaevi için, tüm mimarların katılımıyla ‘Kent Düşleri’ yarışması düzenlediklerini belirten Hakkan, yarışma sonucunda modern mimariye uygun projeler üretildiğini söyledi. Yetkilileri Mimarlar Odası’nın müze projesine destek vermeye çağıran Hakkan, “Birileri projelerimize sahip çıkmalı. Gelin, 12 Eylül’le Mamak Cezaevi üzerinden hesaplaşalım.” diye konuştu. Hakkan, cezaevinin müze olması için Türkiye genelinde imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

‘Mamak Cezaevi otel olacak’ iddiası Mamak Askeri Cezaevi’nin ‘İnsan Hakları Müzesi’ olması için uğraşan ve proje yarışması düzenleyen Mimarlar Odası, müze için çalışmaların sürdürülmesine karşın Genelkurmay Başkanlığı’nın cezaevi alanına otel inşa edeceğini öne sürdü. Hakkan, adı işkencelerle anılan Mamak Askeri Cezaevi’nin, müze haline getirilmesi için, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da aralarında bulunduğu birçok kamu kurumu ve sivil toplum örgütünün desteğiyle başlatılan çalışmaların sürdürülmesine karşın, Genelkurmay Başkanlığı’nm cezaevi alanıyla ilgili otel projesi hazırladığını ileri sürdü. Proje maketlerinin tamamlandığını savunan Hakkan, “Mimar arkadaşlarımız çizilen projeleri görmüş. Biz de Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığından bu konuda bilgi istedik” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın