Malzemelerin Zıtlıklarından İlham Alan Bir Apartman Dairesi: RUDE HOUSE

STUDIOTAMAT tarafından tasarlanan malzemelerin zıtlıklarını bir araya getiren apartman dairesi, Roma'da şehrin çılgın temposuna ara verebilecek huzurlu bir ortam sunuyor.

Ev, genç bir avukat çift için tasarlanmış, geniş pencereli 120 metrekarelik bol doğal ışığı yakalayan ve yeşil alana bakan 40 metrekarelik terasa sahip bir proje.

Mimarlık ofisi, farklı tonları, ruh hallerini ve dokuları uyumlu bir şekilde karıştırarak mimarinin dokunsal deneyimini canlandırıyor. Temiz ve zarif çizgiler, mutfağın terakota veya delikli tuğla duvar gibi kaplamaların ham yönünü, yaşam alanını çalışma odasından ayıran tipik zanaatkâr bir biçimde dengeliyor. Zemindeki doğal hidrolik kireç bazlı çimento, alanı titreştiren özel bir dokuya sahipken duvarlar ve tavanlar, yüzeyleri heterojen hale getiren geri dönüştürülmüş cam mikrokürelerle aydınlatılmış bir kaplama ile işlenmiş.

Bitmemiş duvarlar ve sürekli döşemesi ile bir loft olarak tasarlanan yaşam alanı, brüt betonun destekleyici yapısı sayesinde giriş, oturma odası, yemek odası ve mutfağı görsel olarak birbirine bağlıyor. Bir dayanak olarak huş ağacından yapılmış çok işlevli bir küp olan kiler, paltolar için bir dolap ve TV ile bir kitaplık barındırıyor.

İç mekanlarda yapılan zanaatkar çalışmalar, özel yapım mobilyalara kadar uzanıyor. Yemek masası, Japon Shou Sugi Ban tekniği kullanılarak yakılmış masif bir ahşap tablaya sahip ve silindirik bir ayak ve iki ham demir sac ile desteklenmiş.

Adanın tamamen pişmiş toprak ve Patagonya mermeri ile kaplı olduğu mutfakta tezgah, içinde iki adet betonarme sütun içeriyor.

Şeffaf bir seperatör uyku alanını diğer mekanlardan ayırıyor. Delikli sacdan bir pivot kapı, misafir odası ile ebeveyn banyolu ana yatak odasını küvetli ve gömme dolaplı ana banyoya bağlayan koridoru kısmen perdeliyor. Geçiş ayrıca, yaşam alanında hakim olan reçineden daha özel alanların terakotasına kadar yer döşemesinin değişmesiyle de belirginleştirilmiş. Ana yatak odası, filtre görevi gören ceviz ağacından donanımlı bir duvara sahip. İçeride gerekirse banyoyu odaya eklemeye veya yalnızca bağımsız lavabonun bulunduğu bölmeyi uygun şekilde bırakmaya izin veren iki nervürlü cam kapı barındırıyor.

Dairenin tüm güneybatı tarafı boyunca uzanan teras, nefes kesen gün batımları sunuyor. Mevcut eşikleri kullanan traverten kaplı kagir mutfak duvarı, korkuluk ve yemek masası için oturma yeri görevi gören bankla bütünleşirken, yatay yüzey ahşap çıtalarla kaplanmış. Güneş kırıcı, mevcut sistemlerin teknik parçalarını koruyor ve yatak odasına doğrudan erişimi olan dış mekan duşu için bir fon görevi görerek iç ve dış mekanlar arasındaki sınırı bulanıklaştırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın