Maliye 5 yıldızlı eğitim merkezinde sudan bile tasarruf edecek

TOKİ'den Maliye Bakanlığı'na tam teşekküllü eğitim merkezi... Son teknolojiye sahip binanın, yağmur suyunu depolama sistemi de bulunacak. Böylece, depolanan yağmur suyu çim sulamada ve rezervuarlarda kullanılarak tasarruf sağlanacak.

Maliye Bakanlığı, TOKİ’ye 5 yıldızlı bir eğitim merkezi yaptırıyor. Eğitim merkezinin çatısında çimlerle kaplı bir yürüyüş yolu da bulunacak. Bu yürüyüş yolu bir eğimle yere kadar inecek. Tutumlu olarak bilinen Maliye Bakanlığı, binaya, yağmur sularını depolayacak bir sistem de kuracak. Yağmur sularıyla yürüyüş yolundaki çimler sulanacak. TOKİ ile işbirliğine giden Maliye Bakanlığı, kendisi için dev bir eğitim merkezi inşa edecek. Yenimahalle’de MİT müşteşarlığına çok yakın bir alana inşa edilecek binada, Maliye Yüksek Eğitim Merkezi (MAYEM) Uyumlaştırma birimi, Uluslararası Eğitim Merkezi ve derslikler yer alacak. 5 yıldızlı otel konforundaki eğitim merkezinde, 10’u suit oda olmak üzere 240 odalı misafirhane de bulunacak. Bina, VIP konutları ağırlayacak donanıma da sahip olacak. 60 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek binada kapalı spor alanları ve 405 araçlık kapalı otopark da yer alacak.

Çatıya Yürüyüş Yolu

Maliye için yapılacak bina, orijinal mimarisiyle de dikkat çekiyor. Binanın çatısında, çim kaplı bir yürüyüş yolu yer alacak. Tüm çatıyı kaplayan bu yürüyüş yolu, binanın eğimli mimarisi ile çatıdan zemine kadar inecek. Çatıda bir de restoran da yer alacak. Böylece eğitimden çıkan maliyeciler, zeminden binanın çatısına kadar bu yürüyüş yoluyla çıkabilecek.

Çim, Yağmur Suyu ile Sulanacak

Binanın çatısında bulunacak cam tavanlar doğal ışık ve havalandırma sistemi oluşturacak. Binanın, yağmur suyunu depolama sistemi de bulunacak. Böylece, depolanan yağmur suyu çim sulamada ve rezervuarlarda kullanılarak tasarruf sağlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın