Makam katı için kesilen kolonlara inceleme

DPT'deki makam odasının genişletilmesi için taşıyıcı kolonların kesildiği iddiası sorulan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, olayı incelettirdiğini söyledi.

Van depreminde, alt katları dükkan olarak kullanılan binaların taşıyıcı kolonlarının kesilmesi yıkımların nedenleri arasında gösterilmiş, bu dönemde de bir iddia ortaya atılmıştı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a makam odası yapmak için, DPT binasının kolonlarının kesildiği yönündeki bu iddia, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde Bakan Yılmaz’a yöneltildi.

”Makam odası değil makam katı” diyen Yılmaz,, “Deprem açısından yapılan iş inceleniyor. Gereği neyse yapacağım” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Burada çeşitli iddiaları ben de duydum ve gereğini yaptım. Deprem açısından yapılan işi incelemek üzere Bayındırlığa yazı yazdım ve incelemeler yapılıyor. Gereği neyse yapacağım” şeklinde konuştu.

Yılmaz, hiçbir şekilde lojman almadığını ve lojmanda oturmadığını belirterek, DPT Müsteşarlığına alınan lojmanın devletin malı olduğunu ve çeşitli müsteşarlar tarafından kullanılacağını bildirdi.

İddinın ortaya atıldığı Ekim ayında bakanlıktan yapılan açıklamada; Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nın kullandığı binanın bakanlığa tahsis edildiği, binanın bakanlık olarak yeniden örgütlenmesi için fiziksel düzenlemeler yapıldığı, bunların çalışanların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak nitelikte olmadığı ve teknik çalışma için harekete geçildiği belirtilmişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın