‘Mahallemizi yıkanın villasını yıkarız’

Yaşam alanları "riskli alan" ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan Küçükarmutlu ve Baltalimanı halkı mahallelilerine sahip çıkmak için dün bir kez daha sokaktaydı.

İstanbul’da Sarıyer’e bağlı Fatih Sultan Mehmet Mahallesi (FSM), Baltalimanı Mahallesi ve Derbent Mahallesi’nin bir kısmının içinde yer aldığı bölgelerin, 20 Ocak’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “riskli alan” ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına karşı mahalleliler haklarını savunmak için bir kez daha sokağa çıktı.

FSM’de dün mahalle derneği tarafından düzenlenen eyleme FSM Küçükarmutlu ve Baltalimanı halkı yoğun ilgi gösterirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gecekondularda yaşayan insanları “işgalci” olarak niteleyen ve onbinlerce insanı mağdur edecek kararı protesto edildi.

Mahalleliler, “işgalci” olmadıklarını ve 60 yıldır bu yaşam alanlarının gerçek sahiplerinin kendileri olduklarına dikkat çekerken, gerçek çözümün kendilerinin yok sayılarak değil mevcut arazilerin kendilerine bedelsiz devredilerek gerçekleşeceğini ifade ettiler.

“Mahallemizi yıkanların villasını yıkarız”, “İşgalci değiliz halkız”, “Armutlu bizimdir bizim kalacak” sloganlarının atıldığı eyleme kadıların yoğun katılımı ve tepkisi dikkat çekti.

Etiketler

Bir yanıt yazın