Mahallemde Kim, Nerede, Ne Yapıyor?

Kentsel dönüşümün kol gezdiği şehirlerde gözünüz kulağınız olabilecek bir uygulama; Building Eye, San Fransisko'da da kullanılmaya başlandı.

“Mahallemde neler olup bitiyor bilmek istiyorum, birçok inşaat var ama benim haberim yok” diyorsanız yeni bir uygulama gözünüz kulağınız olması için tasarlandı.

İnşaat mühendisi bir grup tarafından geliştirilen Building Eye uygulaması çevrede geliştirilen masterplanları, devam eden inşaat projeleri ile ilgili detayları yerel hükümet destekli bir program ile vatandaşa açıyor.

Yerel yönetimin şeffaflaşması önünde büyük bir adım olan uygulama aynı zamanda çevrede olup bitenler konusunda habersiz kalmak istemeyen kentlileri bilgilendirmede de aracı oluyor. Kentliler isterlerse yeni bir proje uygulanmaya başladığında bildirim de alabiliyor.

İlk olarak İrlanda için yapılan uygulama şuan San Fransisko’da uygulanıyor ve 200 yeni kent için hazırlıkları devam ediyor. 

Hani her gün “dün burada böyle bir inşaat yoktu, nasıl takip edeceğiz bu dönüşümü,” dediğimiz noktada, ilham olur vesilesiyle….

Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın