Mahalleli Abbasağa Parkı’nda İnşaata İzin Vermiyor

Dün sabahın Beşiktaş'taki Abbasağa Parkı'na iş makinaları Belediyenin projesiyle çay bahçesi yapmak için yıkım çalışmasına başladı. Çay satan bir mekana ihtiyaç olmadığını belirten mahalleli ise yıkımı durdurdu.

İstanbul’a bağlı Beşiktaş semtindeki Abbasağa parkı için Beşiktaş Belediyesi proje oluşturdu. Proje kapsamında, ihaleyi kazanan inşaat şirketi ise parka sabah saat 7’de iş makinalarıyla girerek yıkım çalışmalarına başladı. Kış Bahçesi Projesi ile, bölge’de yapılması planlanan ahşap ve cam mekan için parka giren iş makinalarına çevrede bulunan mahalle sakinleri tepki gösterdi. Öğleden sonra saat 1’de İstanbul Kent savunması parka geldi, yaşananların sosyal medyada duyulması ve parka gelenlerin tepkisi üzerine, projeyi yürüten firma yetkilileri çalışmayı durdurdu. Mahalleli parkta çaylarını kendileri ikram ettiği için bir mekana ihtiyaç olmadığını savunurken, Belediye Başkanı Murat Hazinedar görüştüğü heyete yıkımın bugünlük durduğunu belirtti

MESELE BİRKAÇ AĞAÇMIŞ!

Mahalle sakinleri ise yapılan inşaat çalışmasına gün boyu parkta nöbet bekleyerek tepki gösterdi. Mahalle sakini Hülya Karakaş, “Muhtara gidiyoruz bize adam akıllı bilgi vermiyor, burada çay bahçesi kurmaya çalışıyorlar ve bunu yaparkende ağaçları yıkıyorlar. Biz Gezi Parkı’na gittik çünkü artık beton görmek istemiyorduk, bakın bunu yapan da CHP’li bir belediye ama buraya da geldik. Bizim derdimiz yeşili korumak” dedi.

İnşaatın mahalleliye yalan söylenerek başladığını belirten Karakaş “Bu alanda daha önce spor aletleri vadı, bu aletleri kaldırıp ‘Yenisini getireceğiz’ diye yalan söylediler. Sonra karşımızda iş makinalarını görüyoruz. Çocuk mu kandırıyorlar, bu kadar kolay mı?” dedi.

BURADA ÇAY SATTIRMAYIZ

Yapılan inşaatın giderek ilerletilip alana belediyenin bir kafe yapacağını söyleyen bir diğer mahalle sakini Ahmet Basat “Burada insanlar zaten çay getirip gelen insanlara ikram ediyor, buranın halkı park kültürünü yaşatmayı benimsemiş durumda. Burada kimse kimseye parayla çay satamaz, biz burada iç içe yaşıyoruz” dedi.

Projeyi Anka şirketi yürütüyor

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Abbasağa Muhtarı Yüksel Sağat ise, 1 yıl önce mahallelinin bir çardak istediklerini Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar’a ilettiğini anlattı. Bu doğrultuda bir proje yürütüldüğünü söyleyen muhtar Sağat “İş makinası kapıdan geçemedi diye bir alanı yıkmak ve geçmek zorunda kaldı, orası proje kapsamı dışında kalıyor. Bu sebeple bir zabıt tutuldu, şirketin ismi ise Anka’ydı” dedi. Çalışma yapılan alanın sit alanı olduğunu söyleyen Sağat ise mahallelinin durumu abarttığını savunuyor. Sağat “İnsanlar durumu çarpıtıyor, parklara yönelik bi çalışma olduğunda zaten bir korku var” dedi.

Abbasağa parkının Türkali, Sinanpaşa, Cihannuma ve Abbasağa mahallelerine bağlı bulunduğunu belirten Muhtar Sağat “Bazı parklarda çay bahçeleri var halka da yüzde elli indirim yapıyorlar, böyle bir şey yapılırsa da iyi olur” dedi. Parkta bulunan şirket sorumluları ise “Belediye bir proje hazılardı ve biz bu projeyi aldık, şimdi bunun doğrultusunda çalışıyoruz, yasadışı hiç birşey yapmıyoruz” diyerek topu Beşiktaş Belediyesi’ne at

AKŞAMA SAATLERİNDE FİLM GÖSTERİMİ

İş makinası çıkıp her şey yoluna girene kadar bekleyişte olacaklarını söyleyen İstanbul Kent Savunması’ndan Rüya Kurtuluş AKP’li ve CHP’li belediyelerin parklardan ellerini çekmesi gerektiğini söyledi. Kurtuluş, akşam saatlerinde çay ikramı ve film gösteriminin olacağını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞMEYE GİTTİLER

İş Makinalara tepki göstererek, çevredeki mahalleliyi ilk haberdar eden Şahin Arlı ise “Belediye başkanı ile görüşmeye bir heyet gitti. Hazinedar önümüzdeki güne kadar çalışmanın durdurulacağını söylemiş” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın