Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması’nda 1. Aşama Tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Şehir 2023" vizyonu çalışmaları kapsamında İlbank tarafından düzenlenen Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması'nın 1. Aşama Değerlendirme Toplantısı 27 Mayıs 2017 tarihinde Macunköy Sosyal ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı.

Yarışmanın 1. aşamasına katılmak üzere yarışma raportörlüğüne 111 adet proje teslim edildi. Projeler arasından jürinin uygun bulduğu 8 proje, yarışmanın 2. aşamasına geçmeye hak kazandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İller Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refik Tuzcuoğlu, Danışman Jüri üyesi olarak katıldığı toplantıda yarışma ile ilgili değerlendirmede bulundu. Tuzcuoğlu yaptığı açıklamada: “Çok sayıda proje katılımı ile gerçekleşen ve yoğun ilgi gösterilen Mahalle Tasarımı Fikir Yarışmasına başvuran projeler içinde çok değerli fikir ve tasarımların yer aldığını görmek bizleri memnun etmiştir. Tüm yarışmacılara gösterdikleri ilgi ve hazırladıkları birbirinden iyi projeleri için teşekkür ederiz. Yarışmanın 2. aşamasına katılmaya hak kazanan proje sahiplerini tebrik eder, yapacakları yeni çalışmalarda kendilerine başarılar dileriz. 2. aşamaya katılmaya hak kazanan yarışmacılardan kurguladıkları mahalle fikrini daha da geliştirdikleri yeni ve tasarımlarını bekliyoruz. Sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak açtığımız bu yarışma sürecinin ve sonuçlarının bankamız ve yerel yönetimlerimiz için hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

2. aşamaya geçmeye hak kazanan yarışmacılar, projelerini en geç 15 Ağustos 2017 tarihine kadar yarışma raportörlüğüne teslim edecek. 2. Aşamada projelerin değerlendirilmesi yapılarak yarışmanın nihai sonucu 22 Ağustos 2017 tarihinde ilan edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın