Mahalle Sakinlerinden Projeye 19 Öneri

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın sonuçlanmasının ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sosyal Konutlar Kentsel Yenileme Bilgilendirme Toplantısı'nda mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz hafta sonu İsmetpaşa Mahallesi sakinlerinin de katıldığı Sosyal Konutlar Kentsel Yenileme Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan Gökhan, projede gelinen son durum ile ilgili vatandaşlara bilgiler aktardı. Proje Yarışması’nın ardından 6’ya indirdikleri projeleri, Çataltepeliler Derneği Düğün Salonu’nda vatandaşların görüş ve önerilerini almak için sergilediklerini belirten Başkan Gökhan; bu süreçte vatandaşlardan 19 öneri geldiğini söyledi.

Vatandaşların dile getirdiği önerilerin proje detayı sırasında dikkate alınacağını ifade eden Başkan Gökhan; “Katılımcı bir biçimde toplantılarımızı yapmaya devam ediyoruz. Yani yaptık oldu yaklaşımları olmaksızın, herkesin görüşlerini alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Plan tadilatlarını yaptık. Maksimum en fazla 13 kat olmak üzere cadde genişlemesi ve yeşil alanların bir araya toplanmasıyla ilgili şartlarımızı söyledik ve bir proje yarışması gerçekleştirdik. 37 projenin içerisinden birinci, ikinci ve üçüncü olan çalışmalar seçildi. Bu projeleri tüm Çanakkale halkının görüşüne sunduk. Sonuç itibariyle de ödül töreni yapıldıktan sonra bu projeleri 6’ya indirdik ve vatandaşın incelemesi için burada sergiledik. Tüm mahalle sakinleri bu projeleri inceledi ve önerilerini dile getirdi. Biz bu önerileri not aldık. Bu önerileri değerlendireceğiz. Genel anlamda hem fikirsek daha sonra birebir görüşmelere başlayacağız. Bu toplantı bir sonuç toplantısı değildir. Bir ara toplantıdır. Hangi aşamadayız ve mahalle sakinleri ne istiyor bunları değerlendireceğiz daha sonra detaylarına geçeceğiz. Mahalle sakinlerinden 19 tane öneri var. Bunları tek tek irdeleyelim. Bu öneriler projenin detayı sırasında dikkate alınacak” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından mahalle sakinlerinin görüş ve önerilerinin alınmasıyla toplantı sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın